Image

Допомога постраждалим від війни – гуманітарні проекти

0 Comments

З 24 лютого цього року Карітас України розпочав надавати допомогу постраждалим від війни в межах своїх поточних та нових проектів. До реагування залучено 30 локальних організацій Карітасу по всій території України. Основними цільовими групами є вимушені переселенці в межах України, люди, що були змушені виїжджати за кордон, а також ті, хто живе ізольовано і не має доступу до основних товарів та послуг.

Загальна сума бюджетів проектів, які зараз надають допомогу становить 13 000 000 євро. Запланована кількість постраждалих, яким буде надано допомогу в реалізації проектів, становить 110 000 осіб. На сьогодні ми співпрацюємо з 21 партнерською організацією в мережі Карітасу Інтернаціоналіс, які приєднуються до реагування через двосторонні контракти або механізм EA.

Сектори, в яких Карітас України розпочав реагування на гуманітарну кризу:

  • продовольча безпека,
  • гігієна,
  • психічне здоров’я,
  • фізичне здоров’я,
  • притулок та безпека (включаючи ведення справ, юридична допомога, транспортні послуги).

З перших днів повномасштабного вторгнення Росії Карітас України отримує гуманітарні вантажі від партнерів з ЄС. Загалом Карітас України та його мережа отримали понад 300 тон допомоги.

Допомогу отримали майже 60 000 постраждалих. Близько 14 000 осіб отримали допомогу в забезпеченні продовольством, 11 000 осіб отримали основні засоби гігієни. Наразі щодня до 1300 осіб отримують тимчасовий притулок, які пропонують місцеві осередки Карітасу.

Карітас України продовжує співпрацювати з партнерами з мережі Caritas Internationalis та партнерами ООН, які готують додаткові проекти у згаданих галузях. Загальна сума запланованих проектів становить 5 000 000 євро. Кількість осіб, яким планується допомога у майбутніх проектах, становить близько 65 000 осіб. Крім того, Карітас України включений до Плану реагування OCHA, який буде супроводжувати співпрацю з партнерами ООН.


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь