Image

Допомога мешканцям буферної зони

0 Comments

18 жовтня цього року, психологи мобільної бригади Карітасу Донецьк провели групову зустріч з мешканцями смт. Комишуваха Сєвєродонецького району, яке знаходиться в зоні 0-5 км від лінії розмежування. З метою набуття навичок стресостійкості та покращення психоемоційного стану бенефіціарів було проведено заняття з правопівкульного малювання. Під час виконання творчої роботи учасники групового заходу надихалися майбутнім результатом та працювали за вже знайомою інструкцією: повторювали всі дії пензликами за психологом, сконцентрувавшись на процесі.

В доброзичливій атмосфері заняття з’явився чудовій пейзаж «Захід сонця в саванні», який увібрав в себе соковиті кольори та теплі емоції. Учасники групи психологічної підтримки висловили своє задоволення від процесу роботи та вкотре зрозуміли, що здатні створити красу власноруч, без художніх навичок та не зважаючи на свій поважний вік та відсутність досвіду малювання фарбами.

19 жовтня в м. Попасна Сєвєродонецького району було проведене групове заняття з психологічної підтримки для місцевих мешканців. Учасники заходу знайомились з поняттям «тривожність», механізмом її виникнення та дізнавалися про симптоми, які вказують на її присутність. Психологом було запропоновано декілька методів ефективного подолання тривожного стану, а в ході цікавої дискусії було виявлено ще низку способів, які допомагають знайти рівновагу в складній ситуації.

Покращений психоемоційний стан людей, які щодня відчувають негативний вплив наслідків близькості військових дій – це саме той результат, який досягається турботою та увагою до них з боку найближчих людей, а в разі їх відсутності або неможливості спілкування – від працівників Карітасу Донецьк.

Психологічна підтримка надається в рамках проекту «Багатосекторальна гуманітарна допомога у грошовій, натуральній формі, послуг і ваучерів для покриття базових потреб, продовольчої безпеки, фізичного і психічного здоров’я та підготовки до зимування постраждалих від конфлікту осіб на сході України», 2021-2023 рр.

У період розповсюдження COVID 19, працівники мобільних бригад дотримуються підвищених заходів захисту та особистої безпеки, щоб уникнути можливого інфікування та не наражати на небезпеку бенефіціарів, тому працюють за новими протоколами.

Проект здійснюється при підтримці Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччини (GMFA).


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь