Image

У Тернополі відкрили кризову кімнату для постраждалих від насильства

0 Comments

Кризову кімнату відкрито в межах проєкту «Трамплін до рівності», за реалізації Тернопільської міської ради спільно з Фондом Народонаселення ООН в Україні – UNFPA Ukraine, БФ «Українська фундація громадського здоров’я» за фінансової підтримки Уряду Швеції та за сприяння Офісу Віцепрем’єрки з питань євроінтеграції та євроатлантичної інтеграції.

Карітасом Теропіль, спільно з Тернопільським міським центром соціальних служб, проведено ремонтні роботи у приміщенні, здійснено закупівлю меблів, встановлено охоронні системи сигналізації та проведено наповнення предметами побутового вжитку.

У центрі, людям, які постраждали від насилля, гарантується безпека, надається цілодобова підтримка фахівців і допомога у пошуку альтернативного постійного житла.

Основними завданнями Кризової кімнати є забезпечення постраждалих місцем безпечного тимчасового цілодобового перебування, надання первинної психологічної допомоги та перенаправлення клієнтів до інших надавачів послуг у сфері домашнього насильства – соціальних служб, медичних та юридичних установ.

Кімната відповідає усім санітарно-гігієнічним нормам, має комфортні умови перебування – тут облаштовано кухню та все необхідне для тимчасового проживання, а також вона пристосована для перебування осіб з інвалідністю.

У кімнаті кризового реагування можна отримати прихисток від кривдників на період від 10-ти до 20-ти днів, а також психологічну та юридичну допомогу.

Адреса кризової кімнати не розголошується в цілях безпеки людей, які там перебуватимуть.

Якщо ви стали жертвою насильства і потребуєте послуг «кризової кімнати», зверніться до поліції або соціальних служб.

Джерело фото Тернопільська міська рада


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь