Домашня опіка для пані Віри

Знайомимось: Віра Олександрівна Кабатіна – підопічна проєкту «Стала система домашньої опіки в Україні» (Домашня опіка) Благодійного фонду Карітас Київ.

По-різному переплітались життєві дороги пані Віри. Дитиною бачила жахіття війни, часто не доїдала, але сумлінно трудилась. В мирі та злагоді проходило подружнє життя. Довгий час доглядала чоловіка, адже німецький концентраційний табір згодом відгукнувся, і у літні роки він занедужав та був прикутий до ліжка. Поховала чоловіка, занепала духом…

Але життя не зупинилось. Соціальні працівники дбайливо ставились до підопічної, то ж п. Віра повірила у сили свої, почала відновлюватись. Однак трапилась непередбачувана ситуація: Віра Олександрівна зламала ногу. Не опускала рук. Їй підбадьорював та сумлінно допомагав соціальний працівник нашого проєкту. п. Віра була прикута до ліжка. Поволі ставала на ноги і зараз самостійно рухається, за допомогою ходунків.

Велика радість назвати таку історію життя вдалою. Хоча не має буття без терпіння, не має життя без болю, але коли поруч з потребуючою людиною є ті, що допомагають, підтримують та виявляють турботу – це гуманно та вельми велично!

P.S. І ще одна радість. Партнери Карітасу Київ з благодійного фонду “Х100 Милосердя”, дізнавшись про долю та потреби старенької, знайшли благодійника, який купив для п. Віри чудову ковдру та подушку. Теплих вам днів та ночей, Віро Олександрівно!

Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/