Image

Дієва допомога: Івано-Франківський Карітас вручив засоби гігієни та догляду для потребуючих

0 Comments

Благодійна організація “Карітас Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ” спільно з Департаментом соціальної політики Івано-Франківської ОДА в рамках заходів обласної комплексної Програми соціального захисту населення Івано-Франківської області на 2017-2021 року і за сприяння Івано-Франківська обласна рада та Івано-Франківська обласна державна адміністрація вручила допомогу у вигляді засобів догляду та гігієни для жителів міста та області.

26 листопада у залі Івано-Франківського Карітасу зібралося багато людей, які потребують допомоги. За кожним із них – своя історія. У кожного в душі – болючий досвід.

Галина отримує засоби догляду для свого чоловіка, що страждає від поліомієліту. Каже, що хвороба складна і невиліковна. А хворий потребує постійного догляду. Жінці лише за 50, свою старість вона уявляла інакше, однак мусить миритися з тим, що є. Підтримкою Карітасу заручилась нещодавно і невдовзі отримала ліжко для хворого.

«Це значна допомога, – каже Галина. – Кожен має свій хрест, але важливо, що є люди, які допомагають його нести».

У цьому напрямку Карітас Івано-Франківськ працює протягом року.

«Ми надаємо не тільки памперси, – наголошує директор благодійного фонду о. Володимир Чорній. – Ми підставляємо плече, щоб допомогти один одному. Бо Карітас працює не на акції, а працює кожного дня!».

Загалом з обласного бюджету для придбання засобів догляду виділено 50 тис. гривень. Допомогу вручили в рамках діяльності Центру догляду вдома.

Це вже четвертий рік поспіль Карітас Івано-Франківськ має таку можливість за кошти Департаменту соціальної політики придбати засобів догляду на 50 тисяч гривень і розприділити їх між потребуючими міста та області з числа малозабезпечених та соціально-вразливих родин.

Окрім того, отримувачі допомоги мали нагоду детальніше дізнатися про вакцинацію, щоб захистити себе і своїх близьких. Розгорнутий інформативний матеріал підготувала лікарка-консультантка відділення паліативного догляду Вікторія Циганюк.

Вона розповіла присутнім про види вакцин від Сovid-19, особливості їх застосування, а також про протипокази до проведення вакцинації. Тож окрім матеріальної допомоги, присутні збагатилися корисною інформацією!


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь