Image

День захисту літніх людей у Карітасі Київ

0 Comments

«Карітас Київ у рамках програми «Домашня опіка» провів акцію «Бажаємо миру та довголіття», присвячену Дню захисту літніх людей.

У зустрічі взяли участь люди літнього віку та їхні родичі, працівники та волонтери Карітасу», повідомляє о. Роман Сиротич, директор БФ «Карітас Київ».

Мета заходу: виявити знаки уваги до людей похилого віку та поінформувати їх про особливості поведінки у проблемних чи критичних ситуаціях життя.

Всесвітній День розповсюдження інформації про зловживання відносно літніх людей відзначається щороку 15-го червня згідно резолюції-рішення Генеральної Асамблеї ООН від 19-го грудня 2011-го року. Цю подію ще називають – Днем захисту літніх людей.

У рамках Акції, за чашкою чаю, також відбулась жвава розмова між учасниками заходу та фахівцями програми «Домашня опіка», які обговорювали морально-етичні питання, що випливають зі Святого Письма.

З особливою увагою бенефіціари проекту сприйняли вітальне слово директора БФ Карітас Київ о. Романа Сиротича, який виявив знаки уваги до літніх людей, побажавши їм довголіття та духовної радості.

Цей епізод, очевидно, стане вельми важливим для присутніх, адже вони сподіваються, що підтримка Карітасу Київ і далі залишатиметься основною опорою їхнього життя.

Карітас вже багато років допомагає самотнім людям, людям з інвалідністю, пенсіонерам, які не можуть пересуватися і через це змушені постійно перебувати вдома, або ж тим, чиє пересування вкрай ускладнене. Зокрема, на сьогоднішній день, під опікою Карітасу Київ знаходяться понад 100 осіб.

Ця опіка передбачає надання соціальної, медичної та матеріальної допомоги. Надається допомога медичними препаратами, засобами гігієни, пелюшками та підгузками, постійною опікою патронажних сестер, а ще продуктовими наборами.

«Медсестри регулярно відвідують та надають кваліфіковану медичну допомогу старшим самотнім людям в рамках саме програми «Домашня опіка». Однак ця праця не обмежується лише цим. Надаються консультації по догляну за старшими людьми, психологічна та юридичні консультації, працівники допомагають у прибиранні, приготуванні їжі тощо», – розповідає медичний працівник «Домашньої опіки» Алла Качур.

«Від себе особисто та від усіх літніх людей висловлюю щиру подяку всім, хто долучається до надання допомоги стареньким людям. Водночас запрошую усіх бажаючих долучитися до добрих справ Карітасу», – підсумовує о. Роман Сиротич, директор БФ «Карітас Київ».

Categories: News | Новини

Залишити відповідь