Image

Літні бенефіціари Карітасу відвідали відомі паломницькі центри Львівщини

0 Comments

«Іноді один день, проведений в інших місцях, дає більше, ніж десять років життя вдома» (Анатоль Франс)

Кожна подорож – це можливість пізнати щось нове, вибратися з рутини, освіжити свої емоції, а якщо це ще й відвідування святих місць то і збагатитися духовно.

25 людей старшого віку, які є активними учасниками проекту «Розширення напрямків діяльності центру «Довіра» в м. Нововолинськ та смт. Благодатне» у ВОБФ «Карітас-Волинь», що діє за підтримки німецького фонду EVZ по програмі «Місце зустрічі: Діалог» провели цікавий та насичений день, а саме: відвідали с. Крехів та м. Жовква – відомі паломницькі центри Львівщини.

На початку екскурсії поважні мандрівники відвідали Крехівський монастир, який відомий своїми чудотворними іконами: Святого Миколая Великого, іменем якого названо монастир, і Матері Божої. Взяли участь у святій літургії, бажаючі мали змогу приступити до Тайни Сповіді та Тайни Причастя. Опісля богослужіння монах-екскурсовод розповів історію виникнення монастиря, згадав ченців-засновників, описав забудову монастирського комплексу. А також розповів присутнім про устав та розпорядок дня ченців. А згодом усі разом, насолоджуючись красою місцевої природи, пройшлися до цілющого джерела Божої Матері.

Сповнені позитивних емоцій учасники поїздки продовжили екскурсію у провінційне містечко Жовква. Екскурсанти побували на центральній площі Жовкви – Вічевій, відвідали греко-католицький храм Святого Серця Христового, що знаходиться на території чоловічого монастиря братів василіан, там зберігаються мощі св. Партенія – покровителя Жовкви. Отець Лазар ознайомив присутніх з історією монастиря, розповів про важку долю церкви. Вразили розписи на стінах церкви та каплички, які представляють особливу цінність для монастиря.

Учасники проекту, для яких була організована дана поїздка, отримали багато позитивних вражень від побаченого, та, незважаючи на втому, готові до нових мандрівок. Потрібно відзначити, що саме подорожі позитивно впливають на емоційний стан й на соціалізацію людей літнього віку.

Categories: News | Новини

Залишити відповідь