Image

Бути в безпеці та бути з родиною: у Голосіївському районі Києва Карітас відкрив соціальний сімейний центр

Соціальний центр Карітасу Київ освятив і поблагословив Глава УГКЦ Блаженніший Святослав.

Кожна кімната в центрі має свою назву – тут і кімната щастя, і кімната зростання, і центр керування польотами.

Діти матимуть змогу відвідувати майстер-класи, заняття з арт-терапії, будуть гуртки та психологічний супровід.

“Різні міжнародні інституції кажуть, що у найближчі місяці близько 18 мільйонів українців будуть потребувати невідкладної гуманітарної допомоги. Але особливо нам болить, що найбільш вралвивою соціальною групою будуть діти. Ми маємо сьогодні тисячі дітей, які не вчаться, не ходять до школи, втратили можливість рости і розвиватися. Відповідаючи на ті жахливі виклики і кризи, які спричиняє війна, ми відкриваємо простір лікування, надії та опіки над українською дитиною,” – сказав Блаженнійший Святослав.

Отець Роман Сиротич, директор київського осередку Карітасу каже: “Це місце, де діти мають почуватися в безпеці та щасливими, тому і працівники, і волонтери центру робитимуть все для цього можливе.”

Свято розпочали з Чину освячення Соціального Центру. Опісля був концерт, на якому виступали вихованці нашого фонду та запрошені друзі.

Тетяна Ставнича, Президентка Карітасу України зазначила: “Зараз важливо піклуватися про родити та сім’ї, і саме в цьому місці киїяни та вимушені переселенці зможуть зцілюватися та знаходити час бути разом. Бути спільнотою та родиною – це велика сила.”

Центр вже працює, а відтак найменші бенефіціари та їхні батьки матимуть більше простору і можливостей, аби навчатися, розвиватися та весело проводити час.


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проєкт – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь