Image

Безкоштовні транспортні послуги у буферній зоні

0 Comments

Карітас Донецьк продовжує надавати транспортні послуги для бенефіціарів у буферній зоні смт.Новотошківське та с.Оріхове Гірської громади Луганської обл.

Населені пункти розташовані в нульовій зоні від лінії ведення бойових дій. З 2014 року по цей час транспортне сполучення залишається незмінним. В цих селах дуже багато вразливих категорій – це люди похилого віку, особи з мінімальними доходами та багатодітні родини. На жаль заробітку в селі немає, тому наймати машину, щоб доїхати до медичного закладу для більшості стає неможливим.

Завдяки проекту: «Багатосекторальна гуманітарна допомога у грошовій, натуральній формі, послуг і ваучерів для покриття базових потреб, продовольчої безпеки, фізичного і психічного здоров’я та підготовки до зимування постраждалих від конфлікту осіб на сході України” Карітас Донецьк вже третій рік надає соціальний безкоштовний транспорт для бенефіціарів смт.Новотошківське та с.Оріхове 3 рази на тиждень, щоб вони без перешкод змогли доїжджати до місць основної інфраструктури  та особливо лікарень та аптек. 

Автобус прямує за такими маршрутами:

– с. Новотошківське – с. Оріхове – м. Гірське-м. Попасна та в зворотньому напрямку;

– с. Новотошківське – с. Оріхове – м. Лисичанськ та в зворотньому напрямку;

– с. Новотошківське – с. Оріхове – м. Гірське та в зворотньому напрямку.

У період розповсюдження COVID 19, перевізник та пасажири дотримуються підвищених заходів захисту та особистої безпеки, щоб уникнути можливого інфікування та не наражати на небезпеку бенефіціарів.

Допомога надається при підтримці Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччини (GMFA)


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь