Семінари з протидії торгівлі людьми в Одеській області

Мобільна група проєкту «Посилення мережі консультаційних центрів для людей, які постраждали від торгівлі людьми в Україні» спільно з Одеським обласним центром соціальних служб продовжує виїзди по Одещині.

У грудні для посадових осіб Саратської територіальної громади, фахівців із соціальної роботи ЦСС, ССД, закладів освіти, правоохоронних органів був проведений семінар на тему “Торгівля людьми та трудова експлуатація. Ідентифікація осіб, які постраждали від торгівлі людьми. Механізми взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми в Україні”.

Під час семінару основний акцент ставиться на тісну співпрацю представників місцевого самоврядування з жителями громади: ознайомлення на місцевому рівні з наявністю проблеми торгівлі людьми, способами убезпечення, поширення інформаційних матеріалів профілактичного характеру, виявлення та ідентифікація постраждалих від торгівлі людьми, трудової експлуатації та допомогою, яку надають державні та недержавні організації, Карітас зокрема, у разі потрапляння в таку ситуацію.

Бо в цієї проблеми нема ані статі, ані віку, а поінформований – означає озброєний.

Дякуємо за організацію заходу та підтримку Одеський Оцсс.

Захід відбувся в рамках проєкту «Посилення мережі консультаційних центрів для людей, які постраждали від торгівлі людьми в Україні», який реалізується в мережі Caritas Ukraine за підтримки Карітасу Кореї та Карітасу Іспанії.

Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/