Image

Бездомним полтавцям видають безкоштовні обіди

0 Comments

Розсольник, каша з м’ясом та печиво. Так благодійники годують бездомних полтавців та людей поважного віку. Готуються до цього завчасно, варять їжу та збирають такий комплексний обід.

“У нас огірочки смажені, солоні, з рисом, тушковане м’ясо, картопля, цибулька, морковка. Все як по домашньому”, – розповіла працівниця благодійного фонду “Карітас Полтава” Вікторія Жиленко.

“Сьогодні ми приготували гарячий розсольник, на друге – кашу з м’ясом, помідором. Все формуємо та складаємо у пакети, де попередньо є хліб та столове приладдя”, – додала заступниця директора благодійного фонду “Карітас Полтава” Оксана Корольова-Буцко.

Обіди збирають так: полтавці або приносять їжу, або ж надсилають кошти, на які можна придбати продукти.

“Принести харчові продукти можна. Це і картопля, консервація, крупи, тушковане м’ясо”, – сказала заступниця директора благодійного фонду “Карітас Полтава” Оксана Корольова-Буцко.

Потім готові обіди привозять до вокзалу, де охочі можуть пригоститися. Цього разу благодійники приготували для людей 30 порцій.

“Дуже смачно, дякую велике. Слава Богу, що є люди, які годують”, – сказав бездомний Олександр Воргун.

“Гречка, помідор, супчик смачний. Я з Києва, теж годую людей, сюди приїжджаю дивитися”, – розповіла бездомна Олена Анатоліївна.

“Ми б не ходили, якби не фінанси та гроші ці. За квартиру потрібно платити, ліки купити, не вистачає. А так, щоб давали по три-чотири тисячі, а то скільки вони дають. Не вистачає грошей, ось і доводиться за пайком йти”, – сказала полтавка Марія Кирзенко.

Безплатні обіди бездомні полтавці можуть отримати щосереди на Південному вокзалі.


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Video | Відео | Новини

Залишити відповідь