500 портфеликів до навчального року: Карітас Хмельницький забезпечує дітей шкільним приладдям

Що входить у портфелик, хто його отримає – працівники хмельницького осередку Карітасу розповіли Суспільне. Хмельницький.

Акція “Шкільний портфелик” організовується 14 рік поспіль, каже Олеся Кузенко, співробітниця Карітасу Хмельницький.

“Цьогоріч під нашою опікою є 500 школярів. Ми зібрали 500 портфеликів разом із канцелярією саме для них. Портфелі в нас для молодшої й середньої школи більше наповнення йде – для творчості. Окрім зошитів там ще є олівці, пластилін, фарби, альбом для малювання. А вже для старших, ми поклали товстіші зошити”,— розповідає вона.

Акція розрахована для дітей, сім’ї, яких переживають непрості життєві обставини.

“Це багатодітні, це є малозабезпечені, в яких немає одного із батьків, сироти, напівсироти, це є діти ВПО, але якщо вони окрім цього мають вразливу категорію. Частину портфеликів ми роздаємо тут саме для тих, які є в нас під опікою з міста Хмельницького. Дуже багато сімей в нас є за межами міста по різних територіальних громадах і ми безпосередньо будемо туди їм розвозити”,— розповідає Олеся Кузенко.

Одна з таких родин – родина Назарових. Ольга – мати двох дітей: Владислава та Віталіни. Її чоловіка, Івана, на початку повномасштабного вторгнення призвали до війська. Він не роздумуючи, одразу став на захист держави. Він був поранений в березні, знаходився в госпіталі в Дніпрі, потім його перевели до Хмельницького. Після реабілітації він знову повернувся на фронт. Загинув чоловік 30 червня 2022 року. З цією втратою сім’я Назарових досі не може змиритися.

Окрім власних дітей, у родини гостюють племінники Ольги, мати яких померла торік від важкої хвороби. Вони також перебувають під опікою Карітасу Хмельницький та отримали подарунки. Одинадцятирічна донька Ольги — Віталіна розглядає вміст портфеля та з нетерпінням чекає нового навчального року.

Шкільні портфелі планують роздати до початку нового навчального року.

Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проєкт – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/