Семінар з протидії торгівлі людьми в Доброславській селищній раді

24 вересня 2021 року працівниці Карітасу Одеса у приміщенні Доброславської селищної ради провели семінар на тему «Торгівля людьми та трудова експлуатація. Ідентифікація осіб, які постраждали від торгівлі людьми. Механізм взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми в Україні».

У семінарі взяли участь практично всі учасники механізму взаємодії, зокрема посадові особи Доброславської селищної ради, фахівці із соціальної роботи, робітники ЦНСП, представники ССД, відділу соціального захисту населення, КНП «БЛІЛ», закладів освіти, працівники медичної галузі та поліції.

Учасники познайомились із законодавством, яке регламентує діяльність у цій сфері, формами торгівлі людьми, етапами здійснення злочинної діяльності, алгоритмом ідентифікації осіб та послідовністю взаємодії в разі звернення по допомогу. Під час навчання велись жваві обговорення практичних кейсів. Присутні на заході не лише отримали знання, а й змогли попрактикувати щодо механізму взаємодії структур для надання допомоги.

Захід відбувся у форматі мобільних виїздів в рамках проєкту «Посилення мережі консультаційних центрів для людей, які постраждали від торгівлі людьми в Україні», який реалізується в мережі Карітасу України за підтримки Карітасу Кореї та Карітасу Іспанії.

Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/