Image

Реабілітаційний центр «Назарет» на шляху постійного вдосконалення

0 Comments


Стажування працівників реабілітаційних центрів для узалежнених осіб
14.04.2011

Реабілітаційний центр «Назарет» Карітасу Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ сприяє вдосконаленню та підвищенню кваліфікації 



cвоїх працівників. Для цього в рамках співпраці з іншими подібними реабілітаційними центрами працівники «Назарету» проходять там стажування. «Програма цього стажування полягає в тому, що протягом десяти днів наш
працівник повинен жити в іншому центрі, будучи ніби-то в ролі клієнта», –
нещодавно Оксана Петречко, соціальний працівник осередку «Назарет», яка щойно повернулася зі
стажування в Центрі ресоціалізації «Дорога плюс», який знаходиться у селі Княже Золочівського району. 
 
Протягом стажування у Центрі ресоціалізації Оксана була на рівних правах з реабілітантами, виконувала всі норми і правила, яких вони дотримуються. «На початку мені було важко. Хвилювання не залишало мене. Я вперше на стажуваннях такого типу. І життя в ролі клієнта відрізняється від нашої роботи з ними, – маю на увазі працівників і реабілітантів. Я пропустила через себе програму, була відкритою для нової інформації, старалася все вивчити, засвоїти, щоб потім можна було б використати у своїй роботі.

Дуже приємно було бачити, як реабілітанти підтримують один одного, допомагають у важку хвилину і разом проводять весь час. Зрозуміла, що найважливіше в реабілітації узалежнених – це бажання змінитись, жити тверезо. А цьому, в свою чергу, сприяє дотримання правил, довіра між клієнтом та працівником, їх взаємопідтримка. Дякую всім працівникам Центру і реабілітантам за щирість, з якою мене прийняли та ділились своїм життям», – розповідає Оксана Петречко.

Довідка про реабілітаційний центр «Назарет»:
Реабілітаційний центр «Назарет» засновано в 2004 році, розташований поблизу м. Дрогобич на Львівщині.

Мета роботи – надавати допомогу соціально незахищеним людям із алкогольною залежністю, наркотичною залежністю, хворим на туберкульоз, а також ВІЛ-позитивним. Тут надаються три види послуг: консультування, реабілітація (базується на духовному відродженні, психотерапії, трудотерапії та участі у терапевтичній спільноті) і ресоціалізація.

В осередок приймають чоловіків віком від 18 до 55 років, незалежно від національності чи віросповідання. Умовами для проходження реабілітації у РЦ «Назарет» є насамперед особисте визнання узалежнення і бажання позбутись цього. «Назарет» працює в режимі терапевтичної спільноти. Спільнота є збудована на довірі і допомагає пізнати себе, ділитися своїм досвідом, а понад усе –  віднайти сенс життя. Також узалежненні особи можуть відвідувати групу, де мають можливість почути історію іншої людини, яка звільнилася від узалежнення і поборола ту чи іншу спокусу, яка володіла волею людини.

Термін перебування в реабілітаційному центрі становить щонайменше 12 місяців. Середня кількість людей на реабілітації – 20-30 осіб.
 

Categories: Новини

Залишити відповідь