Київський Карітас використовує гру у футбол, як спосіб соціалізації і допомоги молоді, що опинилась у кризових умовах життя

02.07.12
20 червня у Європейському містечку під аркою Дружби народів у Києві відбувся турнір з вуличного футболу за участю команди “Мрія” київського Карітасу. Київський Карітас завдячує проведенню цієї події та своїй участі основним організаторам – Міжнародному Альянсу з ВІЛ/СНІД в Україні, Київському міському центру соціальних служб сім’ї, дітей та молоді, адміністрації містечка.

Розповідає Галина Лі, координатор роботи із дітьми та молоддю у місцевій організації: «Крім наших підопічних, у змаганні прийняли участь київські команди “Оболонь”, “Юність”, “Троєщина”, команда організаторів “Альянс” та одеська команда “Домовятко” (МБФ “Дорога до дому”).

Слід віддати належне юним футболістам ті вболівальникам: ігри проходили з 12:00 по 15:00 у спеку під пекучим сонцем.

4 матчі по 20 хв виснажили гравців “Мрії”, тому в фіналі проти напівпрофесійної “Троєщини” не змогла поставити свого кращого нападника та програли, зайнявши почесне друге місце.

Дуже зворушливо було спостерігати взаємну підтримку нашої команди і одеситів з “Дороги до дому”. Один за одного вони вболівали, як за свою збірну України. Тренери, діти і менеджери команд уже давно співпрацюють, тому кияни неймовірно раділи перемозі одеситів у фінальному матчі за п’яте місце.

Всі гравці отримали цінні призи та задоволення від гри. Рефері наприкінці турніру щиро подякував учасникам за витривалість і чесну гру.

Робота Карітасу в Україні із кризовим дітьми і молоддю має понад 10-річну історію і налічує тисячі підопічних у різних регіонах країни. Підопічні не лише отримують їжу, одяг і базову соціальну консультацію, ? кваліфіковані та досвідчені спеціалісти, забезпечують також психологічний, освітній, творчий, юридичний, рекреаційний супровід тих, хто потрапив у кризові умови життя.

Усі ці види діяльності в роботі соціальних центрів для кризових дітей і молоді мають на меті сприяти соціалізації, підвищити безпеку дітей та молоді, навчити їх самостійно вирішувати щоденні труднощі в ефективний та соціально прийнятний спосіб.