Image

Діти трудових мігрантів здійснили захоплюючу подорож з минулого у яскраве сьогодення

0 Comments

11.08.2011
З метою покращення умов проведення дозвілля дітей з сімей трудових мігрантів 28 липня командою працівників Карітас Броди була організована розважально-просвітницька екскурсія до Львова. В рамках заходу діти відвідали кінотеатр «Планета кіно IMAX» і отримали масу задоволення від перегляду кінофільму. Для деяких з дітей трудових мігрантів це була подія майже «вселенського» масштабу, адже щоденне середовище, в якому перебувають ці діти, – явище досить статичне.

Далі на дітей чекав ще один сюрприз – екскурсія продовжилась «захоплюючою подорожжю в минуле». Саме так охарактеризували свої враження самі діти від мандрівки Шевченківським гаєм у Львові.

Шевченківський гай – знаний етнопарк, що розташований на лісистих горбах у межах Львова, поблизу Високого замку. Його загальна площа сягає близько 85 гектарів. Музей вдало об’єднує горбистий ландшафт, відновлену рослинність Карпат і дбайливо перенесені історичні споруди з різних регіонів Західної України.

«Роль дозвілля в житті кожної дитини є досить важливою. На жаль, набір культурних форм активності, які можуть бути доступні дітям з сімей трудових мігрантів, досить обмежений. І це накладає істотний відбиток на їх розвиток, психологічний настрій, зміну ціннісних настанов та рівень домагань.

Карітас в свою чергу всіляко сприяє соціалізації, гарному вихованню потребуючих дітей», – зазначає Оксана Лотоцька, координатор проекту по роботі з дітьми в Карітасі Броди.

Categories: Новини

Залишити відповідь