Image

Відбувся онлайн–семінар на тему ролі батьківства «Бути Батьком»

0 Comments

16 червня 2020 року, в Карітасі Кам’янське відбувся онлайн–семінар на тему ролі батьківства «Бути Батьком».
Запрошений спікер – Максим Бондаренко – батько шістьох дітей, родинознавець, автор книги на тему Батьківства, засновник «Осередку Відповідального Батьківства», ЛА УГКЦ та інтеграційних «Центрів Підтримки Сім’ї» Карітас України, Перший в Україні тренер ініціативи Tato.net.

До семінару приєдналися багатодітні батьки та ті, які мають одну дитину.
Максим Бондаренко розпочав семінар з визначення ролі батька в родині, розповів про свій власний досвід батьківства, виклики, які виникають на життєвому шляху від дітей різного віку. Адже бути Батьком – не збіг обставин, а місія життя!

Говорили про те, що дитина ні в якому разі не може бути самоствердженням батьків, адже таке сприйняття своєї дитини ніколи не призведе до здорових, гармонійних взаємовідносин між батьками та дітьми.

Батьки народжують дітей для того, щоб потім відпустити їх у власне життя, де є помилки, біль, розчарування… Тому головне завдання батьківства – передати свою мудрість розпізнавання добра і зла та випрацювати здатність вибирати добро, щоб діти навчилися жити згідно сумління. Також вкрай важливо батькам розкрити таланти своїх дітей та супроводжувати їх у пізнаванні світу та зростанні на життєвому шляху.

Максим Бондаренко особливо наголосив на тому, що не потрібно чекати, що діти будуть зобов’язані любити своїх батьків, особливо в підлітковому віці. Адже батьківство – не товар, батьки дарують дітям свої сили, увагу, втому, але за них не можна купити любов дитини.

В ході семінару детально та аргументовано розглянули виклики, які виникають на шляху батьківства – відсутність особистої зрілості людини, різноманітні залежності, руйнівні стереотипи про поділ ролей, не розуміння виховання та інші. Говорили про важливість присутності Батька у житті родини та наслідки відсутності батька в житті дитини.

Як стати важливим у житті своєї дитини? Присвячувати їй час, а не гроші! В цьому впевнений Максим Бондаренко. Згідно його теорії, діти завжди будуть пам’ятати присвячений їм час, а не кількість витрачених на них грошей. І час цей вимірюється не кількістю «пустих» годин, а їх якістю, активною присутністю в житті дитини. «Слухати, щоб почути, зрозуміти та прийняти» – такий девіз має бути у відношенні батька до своєї дитини, підкреслив Максим Бондаренко.

По закінченню учасники отримали від спікера домашнє завдання, над яким їм буде треба глибоко замислитися. Ключові питання, на які потрібно відповісти кожному батькові – це що для нього батьківство: тягар чи пригода? Ким він є для своїх дітей? Яким батьком діти його запам’ятають? Адже роздуми та висновки на цю тему можуть кардинально змінити подальше батьківське життя.

Щиро дякуємо спікеру за унікальну, цікаву та змістовну інформацію у надзвичайно важливій та актуальній темі для кожного батька/


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь