Image

Тижневик заходів Карітасу на протидію COVID-19

0 Comments

За період 27.07-02.08.20

Карітас Донецьк в м. Дніпро продовжує допомагати нужденним

В межах спільного проекту Caritas Ukraine та P&G «Піклування в кожен дім» працівники Домашньої опіки Карітасу Донецьк передали чергову партію допомоги своїм підопічним.

Більшість цих людей самотні та хворі люди, тому вкрай потребують уваги і підтримки. Завдяки соціальним працівникам Домашньої опіки вони не залишені напризволяще, за що дуже вдячні Карітасу.

Дотримання безпеки в умовах карантину починається з носіння маски, вважають у Карітасі Запоріжжя

Безпека громади в умовах поширення пандемії COVID-19 залежить від відповідальності кожного, дотримання усіма громадянами вимог карантинних обмежень та турботливого ставлення про ближніх.

Тому фахівці Карітасу Запоріжжя передали 300 захисних масок в Комунальний заклад «Гуляйпільська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат» Запорізької обласної ради та 200 – в Комунальний заклад «Оріхівський обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей» Запорізької обласної ради для дітей сиріт. 300 масок та 20 захисних костюмів отримали лікарі станції швидкої медичної допомоги № 6.

Карітас Донецьк продовжує надавати транспортні послуги для бенефіціарів у буферній зоні Луганської області

Місто Золоте-4 розташоване в нульовій зоні від лінії розмежування, транспортне сполучення відсутнє, адже дорога до міста прокладена через КПВВ.

В рамках проекту «Надання багатосекторальної допомоги з опорою на ринки та громаду найбільш вразливим особам похилого віку, які живуть уздовж лінії зіткнення, для забезпечення подолання ними наслідків тривалої криз на Сході України» Карітас надає послуги із соціальних перевезень бенефіціарів до місць основної інфраструктури, особливо до медичних закладів, де мешканці міста мають змогу отримати якісні медичні послуги та залагодити власні справи в районному центрі.

В умовах карантину та загрози розповсюдження захворювання на COVID-19, послуги надаються за новими протоколами із дотриманням соціальних норм.

Карітас Волноваха забезпечує базові потреби людей, які залишаються в складних життєвих обставинах через карантин

Карітас Волинь долучився до реалізації соціального проекту «Допомога вразливим сім’ям із дітьми під час COVID-19»

Проект спрямований на підтримку родин, в яких погіршилась життєва ситуація у зв’язку із пандемією COVID-19. Проект відбувається завдяки фінансовій підтримці Карітасу Австрія та організаційному сприянні Карітасу України.
Ціль проекту – надання членам сімей натуральної допомоги та забезпечення базових потреб вразливих сімей, на яких вплинула пандемія COVID-19.

20 найпотребуючих сімей за час реалізації проекту будуть забезпечені допомогою у вигляді продуктів харчування, санітарно-гігієнічних наборів та засобів індивідуального захисту. Також бенефіціари отримають професійні консультації психологів, соціальних працівників та соціальних педагогів щодо їхніх потреб та ситуації.

Карітас Тернопіль надав допомогу у вигляді продуктових наборів та засобів гігієни найбільш вразливим сім’ям, які опинилися у скрутному матеріальному становищі через спалах COVID-19

Допомога здійснюється в рамках проекту «Реагування на надзвичайну ситуацію в окремих регіонах України, пов’язана зі спалахом COVID-19» реалізовується спільно з благодійним фондом Caritas Ukraine за фінансової підтримки Карітасу Інтернаціоналіс (Caritas Internationalis).

«Бог почув мої молитви. Я щиро дякую за отриману допомогу, це велика підтримка для моєї сім’ї, адже через карантин чоловік залишився без роботи, кожна копійка для нас важлива», – ділиться п. Любов підопічна проекту.

Карітас Житомир роздав одяг потребуючим родинам соціального гуртожитку УТОС

Напередодні нового навчального року та в умовах пандемії COVID-19 допомога речами є досить актуальною.

В Карітасі Житомир продовжує функціонувати соціальна шафа.
Минулого тижня, завдяки світовій співпраці Caritas та ZARA, потребуючим родинам соціального гуртожитку Українського товариства сліпих м. Житомира було роздано одяг.

Карітас Житомир провів акцію «Нагодуй голодного»

Вже не вперше волонтери Карітасу Житомир завітали до мешканців комунального закладу «Обласний соціальний гуртожиток для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування» Житомирської обласної ради.

Сьогодні тут мешкають тридцять дівчат та хлопців. У кожного з них непроста доля. Кілька чоловік мають інвалідність, що ускладнює і так доволі непросте життя.

В часі відвідин мешканці гуртожитку отримали допомогу продуктами харчування в рамках акції «Нагодуй голодного», що реалізовується нашим фондом за підтримки St. John Ukrainian Catholic Church Newark NJ та Ksenia Hapij.

Кожен отримав пакет з набором продуктів першої необхідності. Маємо надію, що отримані продуктові набори трохи полегшить життя цих дітей.

Карітас Одеса допоміг потребуючим сім’ям продуктами харчування

Цього тижня в Карітасі Одеса відбулась перша видача продуктового набору 20 сім’ям з дітьми, які потребують підтримки, бо матеріальне становище різко погіршилось через пандемію COVID-19. Серед продуктів найнеобхідніше – крупи, борошно, олія, консерви, печиво та чай, а також дитяче харчування для найменших. Від багатьох чули, що підтримка надійшла дуже вчасно. Тішимось, що є можливість допомагати.

Карітас Київ надав продуктові набори потребуючим в Ірпіні

Благодійну акцію провели на території храму Різдва Пресвятої Богородиці УГКЦ. Як розповів Протоєрей Мирослав Латинник, парох громади, загалом було передано 59 продуктових наборів. Зокрема допомогу отримали; люди з інвалідністю, багатодітні та малозабезпечені сім’ї, одинокі матері, люди похилого віку, родини з особами з інвалідністю та опікунські сім’ї. Про це повідомляють прес-служба благодійного фонду.

Раніше подібну допомогу було передано мешканцям Деснянського району у Києві. Благодійну акцію на Троєщині було проведено спільно з місцевою греко-католицькою парафією Святого Архистратига Михаїла.

Проект «Реагування на надзвичайну ситуацію в окремих регіонах України, пов’язане зі спалахом СОVID-19» реалізується спільно з Карітасом України за фінансової підтримки Карітасу Інтернаціоналіс триватиме три місяці.

Карітас Борислав реалізовує проект «Допомога вразливим сім’ям із дітьми під час COVID-19»

З червня місяця Карітас Борислав завдяки фінансовій підтримці Карітасу Австрії та організаційному сприянні Карітас України реалізовує гуманітарний проєкт «Допомога вразливим сім’ям із дітьми під час COVID-19», спрямований на підтримку родин з дітьми, які опинились у скрутному становищі у зв’язку із пандемією.

20 найбільш потребуючих сімей Борислава, а також сімей з навколишніх сіл протягом трьох місяців будуть забезпечені необхідною допомогою а також отримають при потребі фахову допомогу психолога та соціального працівника.


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь