Звіт за результатами дослідження “Оцінка ринку орендованого житла” у м. Полтава та м. Кривий Ріг, березень 2024 року

Сектор: Shelter

Області України: Полтавська, Дніпропетровська

Збір даних проведено: Карітас Краматорськ, Карітас Запоріжжя, Карітас Кривий Ріг, Карітас Кам’янське та Карітас Полтава.

Період збору даних: 19.03.2024

Дата підготовки звіту по дослідженню: 26.03.2024

Методи збору даних, які були використані: 02.04.2024

1. телефонне напівструктуроване інтерв’ю з ключовими інформантами (рієлтори)
  2. телефонне опитування респондентів

Мета дослідження: Оцінити стан функціонування ринку орендованого житла у містах Кривий Ріг та Полтава і з’ясувати готовність бенефіціарів, які проживають у колективних центрах (КЦ) до переїзду у орендоване житло.

Ключові результати: Функціонування ринку орендованого житла у м. Кривий Ріг та м. Полтава є стабільним. Кількість наявного житла відповідає попиту. Ціни на житло стабільні і порівняно з минулою весною не збільшилися.
Трохи більше половини опитаних респондентів, які проживають у МКП, не планують переїзжати у орендоване житло через безкоштовне проживання та зручне територіальне розміщення КЦ.
При пошуку житла бенефіціари звертають увагу на безпекову ситуацію та вартість оренди. Бенефіціари готові поступитися зручним місцем розташування житла, якщо квартира або будинок відповідають переліченим критеріям. Найбільшою проблемою при пошуку житла є складність знайти житло, яке відповідає сімейному бюджету.

ПІБ та посада, відповідального за дослідження та звіт: Марченко Вікторія Олександрівна, менеджер з моніторингу і оцінки проєктів

Categories: Дослідження