Image

Зустріч парафіяльних волонтерів у Львові

0 Comments

Директор Карітасу Львів о. Андрій Сенейко разом із о. Василем Тузяком з навчальною зустріччю проекту “Соціальна згуртованість та відповідальність за соціальні виклики в місцевих громадах та розвиток парафіяльного соціального служіння на Західній Україні” відвідали групу парафіяльних волонтерів храму “Положення пояса Пресвятої Богородиці” у Львові.

Зустріч пройшла у дружній і теплій атмосфері. Учасники групи мали спільну молитву волонтера, тематичне розважання над текстом Святого Письма, а також разом із єпархіальною командою обговорили тему безпеки волонтерського служіння у дні війни.

Слід зазначити, що дана група на чолі із активним сотрудником храму о. Назарієм Балінським налічує 14 активних волонтерів, які протягом декількох років мають регулярні зустрічі та проводять систематичну діяльність волонтерського служіння.

Актив парафіяльних волонтерів стараються реагувати на різні виклики суспільства, а зокрема такі як бідність, пандемія короновірусу, війна. Парафіяльні волонтери постійно допомагають потребуючим як своєї парафії, так і вимушено переселеним особам. В перші дні війни із благословення пароха храму о. Івана Ковальця волонтери Парафіяльного Карітасу разом із своїм координатором о. Назарієм Балінським організували і впорядкували приміщення соціального гардеробу.

Ведеться тісна співпраця із органами місцевої влади, трьома школами, що розташовані в межах парафії, в яких проживають біженці. В приміщеннях своєї новозбудованої парафіяльної Катехитичної школи організовано понад 50 спальних місць для ВПО.

Протягом вже більше місяця війни через дану громаду і Парафіяльний Карітас отримали як житло, так і різного роду допомогу декілька сотень біженців. Група волонтерів в різний спосіб тісно співпрацює із єпархіальним Карітасом, а також два представники групи розпочали навчання в Соціально-освітній волонтерській академії (СОВА).

Отримані знання та набутий досвід дадуть їм можливість ще більш ефективніше проводити соціальне служіння як в межах парафії, так і поза її межами.


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь