Великдень в реабілітаційному центрі для узалежнених

Владика Юліан Вороновський відвідав “Назарет” на Львівщині
04.05.2011
У святкові дні Христового воскресіння ми несемо нашим рідним і близьким Великодню радість. Для того, щоб проголосити радість наближення Великодніх свят до реабілітаційного центру

«Назарет» приїхав Владика Самбірсько-Дрогобицької Єпархії – Юліан Вороновський.

Приїзд Владики був несподіванкою для кожного з реабілітантів. Адже не у кожного з них була можливість коли-небудь його бачити, тим паче спілкуватись і прийняти благословіння.

Приїхав Владика не сам, а в супроводі о. Василя Копичина, економа Єпархії, і, звісно, з подарунком для реабілітантів – пасхальними кошиками. О. Ігор Козанкевич, директор місцевого Карітасу, зустрів гостей у «Назареті» і ознайомив їх з діяльністю реабілітаційного осередку. Владика Юліан був приємно вражений здобутками Центру, оскільки від часу його останнього візиту там відбулося багато позитивних змін і нововведень.

Звертаючись до всіх присутніх, Владика Юліан порівняв людські душі з іконами: «Коли ікона запорошується, ми чистимо її, і вона стає як нова, свіжа. Так само і наші душі є покриті порохом, і, коли ми їх чистимо, вони стають прообразом Бога. Кожна людина може впасти, піддатися гріху. Але навіть тоді Христос не покидає її. Христос помер через наші гріхи і заради нас, бо любить всіх  величезною любов’ю.
Будучи тут на реабілітації, уявіть собі, що перебуваєте на реставрації. Шляхом каяття і щирої молитви ви очиститеся, відвалите камінь байдужості, який тисне на ваше серце і дозволите Христові увійти до нього. Звісно, це нелегке завдання: воно вимагає від нас щоденної духовної боротьби, зміни нашого світогляду, але якщо ми не здамося, то радість Христового Воскресіння наповнить наше щоденне життя».
Завершальними словами Владики Юліана були настанови нести Великодню радість нашим близьким і знайомим, вселяти надію в серця тих, хто в цей час сумує, розчарований, знедолений, дарувати любов усім, хто її потребує, – як це робив Ісус Христос.