Image

Взаємодія з державою. Підсумки року

0 Comments

В кінці листопада 2019 року завершив свою роботу проект «Лобістські заходи Карітасу України по реформуванню соціальної сфери 2019-2020».

Протягом дванадцяти місяців команда юристів проекту на чолі з Ростиславом Кісем вела інтенсивну роботу над пропозиціями щодо реформування і вдосконалення діючого законодавства в сфері закупівель соціальних послуг за бюджетні кошти, децентралізації, оподаткування благодійної діяльності та допомоги, механізмів взаємодії органів місцевого самоврядування з організаціями мережі Карітас щодо вирішення соціальних проблем громад на місцях.

В тісній співпраці з партнерськими організаціями громадянського суспільства та Директоратом соціальних послуг Міністерства соціальної політики було підготовлено та подано пропозиції щодо вдосконалення механізму соціального замовлення, моніторингу та оцінки якості соціальних послуг, класифікатора соціальних послуг, реєстру надавачів та отримувачів соціальних послуг.

Спільно з експертами Інституту лідерства та управління Українського Католицького університету було організовано проведення циклу тренінгів на тему: «Дієві моделі підвищення ефективності роботи для забезпечення фінансової стабільності організації». Учасники тренінгів – представники локальних організацій Карітасу з усієї України отримали дієві практичні навики щодо: (1) здійснення управління організацією та розробки стратегії розвитку організації; (2) розробки бізнес-моделі для соціальної послуги та реєстрації і користування електронною системою публічних закупівель «ProZorro»; (3) формування цільової аудиторії отримання соціальних послуг; (4) фінансового менеджменту. Для проведення тренінгів були залучені провідні експерти у сфері управління, публічних закупівель, маркетингу та економіки.

Усі учасники по завершенні тренінгів отримали сертифікати, які засвідчують успішне проходження тренінгів та засвоєння отриманих теоретичних знань і практичних навиків щодо фінансової стабільності організації.

За період з січня 2019 року проект здійснив позитивний вплив на співпрацю регіональних організацій Карітасу з органами місцевого самоврядування. Учасники, розпочавши активну діяльність щодо трансформації своїх організацій у фінансово стабільні задля забезпечення безперервної роботи щодо надання соціальних послуг потребуючим верствам населення, змогли здобути на потреби організації за підсумками 2019 року фінансування з бюджету на загальну суму 3617011,8 грн. Це в 2,66 разів більше, ніж за цей же період 2018 року. Число організацій, які здобули фінансування теж збільшилось з 6 до 11. Подальша діяльність по вдосконаленню роботи локальних організацій Карітасу та розширенню спектру соціальних послуг очікується в 2020 році.

Categories: News | Новини

Залишити відповідь