Видача продуктових наборів найбільш потребуючим мешканцям м. Щастя та смт. Комишуваха

Карітас Донецьк у м.Дніпро продовжує надавати комплексну гуманітарну допомогу в буферній зоні.

Минулого тижня відбулася видача продуктових наборів найбільш потребуючим мешканцям м. Щастя Щастинського району та смт. Комишуваха Сєвєродонецького району, які знаходяться в зоні 0-5 км від лінії розмежування в Луганській області. Продуктову допомогу отримали маломобільні та самотні люди похилого віку, яким дуже не вистачає найнеобхіднішого. Завдяки Карітасу наразі вони забезпечені продуктами харчування, яких вистачить для покриття базової потреби на тривалий час.

Наші бенефіціари дуже вдячні, що Карітас не полишає їх в скрутну хвилину й допомагає не тільки продуктами харчування, але й проявляє турботу та увагу до кожної людини, яка опинилися в надскладних життєвих обставинах. Особливо у випадках, коли літні люди залишаються зі своїми проблемами та потребами на самоті.

Також відбулася зустріч психологів проекту Basic Needs з місцевими мешканцями.

Сьогодення неможливо уявити без почуття тривожності. А тим, хто восьмий рік живе в умовах близькості військових дій, такий стан притаманний як нікому іншому. Невизначеність у завтрашнім дні, ескалація військового конфлікту, погіршення самопочуття та загострення хронічних хвороб, відсутність робочих місць та тривога за майбутнє дітей вкрай негативно відображаються на психоемоційному стані місцевих мешканців.

Під час зустрічі люди дізнавалися як відбувається процес виникнення тривожності, які фактори посилюють це почуття та які канали відчуттів задіяні для її подолання. Також на практичному прикладі розібрали вправи, які допомагають при тривожному стані.

Вміння протистояти таким негативним факторам – це запорука більш спокійного сприйняття навколишніх подій, які викликають у людей  не лише занепокоєння, але й цілий ряд вкрай негативних симптомів, які впливають на загальний стан здоров’я.

Комплексна допомога надається в рамках проекту «Багатосекторальна гуманітарна допомога у грошовій, натуральній формі, послуг і ваучерів для покриття базових потреб, продовольчої безпеки, фізичного і психічного здоров’я та підготовки до зимування постраждалих від конфлікту осіб на сході України», 2021-2023 рр.

У період розповсюдження COVID 19, працівники мобільних бригад дотримуються підвищених заходів захисту та особистої безпеки, щоб уникнути можливого інфікування та не наражати на небезпеку бенефіціарів, тому працюють за новими протоколами.

Проект здійснюється при підтримці Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччини (GMFA).

Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/