Волонтери з Нідерландів тиждень допомагали потребуючим в Бережанах

Для Карітасу Бережани це був особливий тиждень.

Тиждень служіння.
10 волонтерів з Нідерландів та волонтери з Бережан приїхали/прийшли, щоб пожертвували своїм робочим часом та покращити життєві умови двом сім’ям, які опинились в складних життєвих обставинах в Бережанах.

Тиждень милосердя.
Нас об’єднувала одна ідея – любов до ближнього. Це проявлялось у спільному переживанні чужого горя та життєвих негараздів, в шанобливому відношенні один до одного, щоб порозумітись в будівничих роботах, спілкуванні, перекладі чи приготуванні найсмачніших страв.

Тиждень культурного обміну.
Українська меланхолічна пісня десь перегукувалась з їхньою більш веселою за спільною вечерею. А жарти по- голландськи – це щось особливе! Це їхня культурна спадщина.
У спільній благодійній справі відчувались Європейські цінності та відношення до речей, до гідності людського життя.

Тиждень гарного настрою.
Радіти, як діти, ми вчились…. Просто тому, що живеш, можеш відчувати, рухатись, плакати, сміятись.
Хто вміє добре працювати, той вміє добре відпочивати – це сміло можна сказати про наших гостей. Навіть при важкій фізичній чи недосить приємній роботі відчуття свята та піднесеного настрою постійно вітало у повітрі.

Тиждень будівельних робіт і не тільки.
Ми будували відносини між собою,волонтерами та сім’ями, між сім’ями та громадою, ми йшли на зустріч один одному щоб будувати ще і ще.

Тиждень особистих змін.
Атмосфера любові та прийняття змінює кожного. Це особливо помітно по сім’ях, які приймають волонтерів, адже змінюється не тільки їхнє помешкання, а й відношення до всього, до життя, до людей. З’являється надія, що все стає можливим, і тоді хочеться поділитись і передати цю іскру любові далі, щоб радість поширювалась і збільшувалась.

Символічно, що церковний рік починається саме у вересні, і ми вже запаслися любов’ю до ближнього на цілий рік, щоб служити аж до наступного року, коли ми знову зустрінемося разом з групою Bruchterveld Voor Berezhany з Нідерландів, щоб почати шукати того, кому передати цю іскру любові.