Image

Відбулась проща бенефіціарів Карітасу з інвалідністю до Зарваниці

0 Comments

30 вересня, на свято Віри, Надії, Любові та їхньої матері Софії представники Карітасів Дрогобича, Івано-Франківська, Борислава, Стрийської Єпархії, Карітасу Чортків помандрували у прекрасне відпустове місце – Зарваниця.

Зустріч мережі центрів для молоді із інтелектуальними порушеннями Карітасу України, яка об’єднала водночас близько 140 людей з інвалідністю, батьків та опікунів й працівників, була приурочена до Всесвітнього Дня психічного здоров’я, який світова спільнота буде відзначати 10 жовтня.

Метою цього заходу було привернення уваги суспільства до важливості існування подібних центрів реабілітації та адаптації для людей з такою нозологією інвалідності в Україні.

«Мета такої зустрічі є дуже благородною, показати ту єдність, важливість інтеграції, інклюзії в місцеві громади, в життя, важливість визнання гідності кожної людини, розвитку її талантів», – зазначила Людмила Сухарєва, національний координатор мережі центрів Карітасу України.

День складався із Божественної Літургії, смачного обіду, представлення кожного центру. Це був і приємний спів, декламування віршів, танці, усі мали нагоду ближче познайомитися з друзями із різних куточків України, вкінці зробили спільну фотографію та молилися Хресну Дорогу кожен у своїх намірах.

«Такі люди живуть біля нас і потребують, в першу чергу любові та підтримки, а також особливого відношення від соціуму», – зазначив Анатолій Смолень, локальний координатор центру «Дивовижні Долоні» Карітасу Дрогобич.

Діяльність проекту «Підтримка соціальних центрів Карітасу України у програмах для людей з інвалідністю в Україні» відбувається за безпосередньою участю БФ Реновабіс (Німеччина) та БФ Карітас (Іспанія).


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь