Image

Відбулась конференція “Дорослість та старість: соціальне служіння та волонтерство”

0 Comments

10 листопада 2021 року, в стінах Київської Трьохсвятительської духовної семінарії УГКЦ відбулася конференція з прот. Романом Сиротичем, директором благодійного фонду «Карітас Київ», та пані Наталією Сиротич – дитячою психологинею та фахівцем з волонтерства Благодійного Фонду «Карітас Київ». Темою конференції була: “Дорослість та старість: соціальне служіння та волонтерство”

Як зазначила пані Наталія, питання старості в наш час як ніколи актуальне, адже в світі панує «культура молодості», натомість перша – часто забута або й зовсім замовчується. За її словами, в деяких країнах людям похилого віку в певний період доби навіть заборонено користуватися громадським транспортом, аби не викликати дискомфорту в «молодому» суспільстві.

Але, як переконує пані-лекторка, старість це особливий час нових можливостей: збільшення кількості вільного часу, можливість подорожувати, час для навчання, час відпочити, час переоцінити своє життя та рухатися з новими цінностями вперед тощо.

Завдання Карітасу Київ полягає в тому, аби донести ці думки та ідеї людям похилого віку і підтримати їх в цей особливий період їхнього життя. Адже вони дуже часто є покинутими напризволяще зі своїми проблемами, немочами та великою кількістю думок. Хто, як не ми покликані почути їхню проблему?

Як приклад допомоги людям похилого віку пані Наталія розповіла про соціальну акцію «телефонний друг», яка здобула великого успіху. Завдання полягало в наступному: кожному волонтеру випадала одна людина похилого віку, з котрою він мусив мати щоденний зв’язок у вигляді телефонних розмов чи sms-листування. Як переконує пані Наталія, відгуки людей були дуже зворушливими.

Опісля представлення принципу служіння Благодійного Фонду «Карітас Київ» людям похилого віку пані Наталія Сиротич детальніше розповіла про психологічні та практичні особливості праці з людьми даної категорії.

На завершення прот. Роман Сиротич коротко представив фінансову складову функціонування «Карітасу Київ», а також заохотив семінаристів створювати та бути ініціаторами різноманітних соціальних акцій і проектів у своєму майбутньому священичому служінні.

Конференція завершилася питаннями семінаристів, а відтак спільною молитвою.

Семінарійна спільнота вдячна прот. Роману та пані Наталії Сиротич за конференцію. Просимо для них Божого благословення та опіки, а також для всіх, хто в більший чи менший спосіб долучається до соціального служіння людям, котрі перебувають в потребі!


бр. Маркіян Буняк, V курс

Джерело: https://ktds.org.ua/news/our/37848-empty/?fbclid=IwAR1DS-qqN7gwtUBOr_el525fZobnDm_Wiwf0ZAZzCjUepftsTievl4yYqhg


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь