Image

В Карітасі України розпочався новий проект з протидії торгівлі людьми

0 Comments

Новий проект з протидії торгівлі людьми має назву «Посилення мережі консультаційних центрів для людей, які постраждали від торгівлі людьми в Україні».

Термін реалізації проекту: 1.06.2021-31.05.2022 рр.

Проект реалізовуватиметься Карітасом України спільно з командами Карітасів Дрогобича, Києва, Івано-Франківська, Харкова та Одеси.

Географія проекту: Київ, Львів, Івано-Франківськ, Одеса, Харків.

Проект націлений на: трудових мігрантів, внутрішньо переміщених осіб (ВПО), жінок, дітей, підлітків, випускників шкіл, безробітних, сільське населення, вразливі сім’ї.

Групи ризику були визначені на основі досвіду Карітасу України з попередніх проектів.

Метою проекту є посилення та розвиток діяльності з попередження торгівлі людьми та надання допомоги жертвам торгівлі людьми в Україні.

Після більш ніж 10 років інтенсивної та плідної роботи з профілактики, інформування та надання допомоги жертвам торгівлі людьми, ми все ще бачимо величезний брак інформації для населення про різні форми торгівлі людьми, профілактичні заходи та підвищення обізнаності серед найбільш вразливих груп населення, таких як безробітні, трудові мігранти, сільське населення, діти, молодь та ВПО.

Форми торгівлі людьми постійно розвиваються, трансформуються та змінюються. Таким чином громадянське суспільство має бути готовим дати рішучу відповідь на цей ганебний злочин.

Співробітники Карітасу України мають багато кваліфікованих соціальних працівників, психологів, консультантів, експертів та волонтерів, готових працювати у сфері протидії торгівлі людьми. Ось чому ми бачимо необхідність підтримувати та зміцнювати нашу мережу консультаційних центрів з профілактики та допомоги жертвам торгівлі людьми.

Основні види діяльності в межах проекту:

  1. Виявлення та встановлення жертв торгівлі людьми.
  2. Надання комплексної реінтеграційної допомоги жертвам торгівлі людьми.
  3. Превентивна робота та просвітницькі заходи.

Серед основних активностей проекту:

Консультування та надання інформації прямим та непрямим бенефіціарам.

Виявлення та встановлення жертв торгівлі людьми.

Комплексна реінтеграційна допомога ЖТЛ: матеріальна, соціальна, психологічна підтримка, юридична, медична допомога. Також допомога з пошуком роботи, відкриття власної справи тощо.

Візити мобільних груп у віддалені містечка та села регіону двічі на місяць.

Профілактичні заходи, тренінги, кінодискусії, флешмоби та інші заходи на місцевому рівні.

Розповсюдження тематичних друкованих матеріалів.

 Загалом проект охопить 120 прямих бенефіціарів (24 особи на 1 центр), 50 000 непрямих бенефіціарів (10 000 осіб на 1 центр).


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь