Image

Визнання діяльності Карітасу

0 Comments


Дзвениславу Чайківську нагородили орденом
03.03.2010
Міністр охорони здоров’я України Василь Князевич нагородив директора Шпиталю імені Митрополита Андрея Шептицького Дзвениславу  Чайківську заохочувальною відзнакою в галузі охорони здоров’я – орденом святого Пантелеймона. У 2007 році публічно вже визнавали діяльность Шпиталя Шептицького –



нагородили званням «Благодійником року».
 
Дзвенислава Чайківські вже багато років працює у Шпиталі Шептицького, зараз є членом робочої групи Карітасу Європи, радником Карітасу України з проблем ВІЛ/СНІДу. Донедавна була національним координатором програм Карітасу України з охорони здоров’я.
 
Згідно з  Угодою про співробітництво та партнерство  між МОЗ України та Радою Церков, Орден святого великомученика і цілителя Пантелеймона встановлено для нагородження громадян за видатні особисті заслуги в галузі охорони здоров’я, за благодійну, гуманістичну та громадську діяльність. Нагородження  орденом здійснюється на підставі спільного  рішення Комісії у складі керівництва церков та Міністра охорони здоров’я України.
 
Запровадження заохочувальної відзнаки в галузі охорони  здоров’я міністр вважає суттєвим кроком у побудові майбутньої співпраці лікаря та духовного наставника на шляху до здоров’я нації.
 
Виступаючи 3 березня на розширеній Колегії МОЗ України, міністр Василь Князевич наголосив на важливості співпраці медицини і церкви в напрямку лікування людини. «Адже фізичне і духовне здоров’я – запорука щасливого довголіття», – додав він.
Довідка:
Шпиталь Шептицького заснований у 1902 році Курією Львівської архиєпархії УГКЦ з ініціативи Митрополита Андрея Шептицького. Основною метою створення Народної лічниці на початку XX століття було започаткування благодійної установи «для несення дарової лікарської помочі мешканцям Львова і цілої Галичини без різниці віросповідання і народності». Це покликання Шпиталь Шептицького намагається виконувати і сьогодні. Шпиталь Шептицького цілковито фінансується з пожертв і благодійних внесків, які надходять від місцевих добродійників та з-за кордону.

Categories: Новини

Залишити відповідь