Image

У місті Красногорівка відбулося відкриття бювету питної води

0 Comments

8 липня 2021 року, у місті Красногорівка відбувся офіційний запуск бювету питної води. Тепер мешканці міста мають вільний доступ до безкоштовного джерела питної води, яка відповідає національним та міжнародним стандартам, що покращить умови проживання місцевого населення. Технологічна складова обладнання дозволяє також виконувати одноразовий значний забір питної води для транспортування в міські соціальні об’єкти, такі як лікарня, школи та дитячі садочки.

Завершення будівництва стало можливим завдяки співпраці міжнародних благодійних фондів Карітасу України та Карітасу Відень (Caritas Vienna) в межах проекту «Безпека питної води в Українській буферній зоні» який був започаткований з метою надання допомоги у вирішенні проблеми питного водопостачання населених пунктів на лінії розмежування.

Участь у відкритті взяли заступники керівника Мар’їнської міської військово-цивільної адміністрації Тетяна Збицька та Олександр Віліток, генеральний секретар Карітасу України Дзвінка Чайківська, національний керівник проекту Карітасу України Валентин Бебік, керівник Кластеру з питань води, санітарії та гігієни ЮНІСЕФ Марк Баттл, директор Карітасу Маріуполь  отець Ростислав Спринюк та представники місцевого комунального підприємства «Віта».

Бювет побудовано на місті пробуреної свердловини глибиною 190 м, це закрите приміщення з очисними фільтрами. У місті Красногорівка бювет розташований поблизу Будинку побуту. Питна вода для населення з нього буде подаватися безкоштовно з 7.00 до 18.00 години.


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь