У Львові дітей навчали фінансовій грамотності на свіжому повітрі

А чи можливо поєднати відому всім гру з дитинства «Морський бій» та основи фінансової грамотності?

Працівники та діти проєкту «Соціально-педагогічна робота з дітьми в Україні» Карітасу Львів можуть з впевненістю відповісти – ТАК МОЖЛИВО. Адже з власного досвіду знають: інформація, яку запам’ятовують діти, найкраще сприймається у формі ігрової діяльності.

12 учасників відповідали на цікаві запитання, виконували практичні завдання та з користю проводили позашкільний час. Команди знайомились з поняттями банк, бартер, національними валютами, видами розрахунку за послугу чи товар. Спільно створювали грошові банкноти та вчились приймати командні рішення.

А на завершення кожен отримав смаколик із цінними порадами відомих людей щодо здобуття, використання та заощадження власних коштів.

Особливої атмосфери нашій зустрічі надало місце де ми працювали. Цього разу ми перемістилася зі звичного кола у Карітасі чи ZOOM-конференцій у паркову зону, туди де усі звикли прогулюватись з друзями та батьками, насолоджуватися природою та дихати свіжим повітрям.

«Вихід з навчальної аудиторії в парк – це зміна середовища, яка, під час занять в межах неформальної освіти, позитивно впливає на учасників, їх взаємодію та груповий процес. А це особливо актуально для нас зараз – в час викликів, який висуває до нас вимоги бути гнучкими та готовими пристосовуватись, дбаючи про безпеку дітей та працівників», – зазначає психолог проєкту Софія Зотіна.

Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/