У Карітасі Харкова обвінчались підопічні проекту «Домашня опіка»

22.02.2016, Харків

На початку лютого у Харківському Карітасі відбулась радісна і дуже зворушлива подія – підопічні проекту «Домашня опіка» взяли шлюб. Так працівники Карітасу Харків допомогли здійснити заповітну мрію літньої пари.

Олег та Галина Лаврентієви познайомились перебуваючи на заробітках в далекому Архангельску, за кілька років одружились, виховували разом донечку Галини – Оленку, а через шість довгих років життя на чужині повернулись в Україну та оселились в Первомайську, Луганської області. Оленка вийшла заміж і разом з чоловіком переїхала до Харкова.

У 2014 році, коли на Сході України розпочалися військові дії, родина Лаврентієвих щиро переживала за всі події, що розгортались навколо них – пані Галина пережила інсульт, наслідком якого став параліч, пан Олег доглядав дружину, незважаючи на те, що сам вже досяг поважного віку і часто хворів. З посиленням військових дій родина була змушена покинути рідну домівку та податись в пошуках притулку на Харківщину. Дочка допомогла їм облаштувати побут, але забезпечити належний догляд за мамою вона просто не мала змоги.

За допомого пара звернулась до Карітасу Харків, який надає допомогу вимушеним переселенцям та успішно реалізовує проект «Домашня опіка». Соціальні працівники, обстеживши умови проживання та рівень життя, залучили літню пару до проекту. І ось, одного разу пані Галина поділилась із соціальними працівниками своєю мрією – взяти шлюб зі своїм коханим чоловіком Олегом.

Таїнство Вінчання провів директор Карітасу Харків отець Сергій Коваль. Працівники проекту спекли справжній весільний коровай а також підготували для пари чимало приємних подарунків. Цей шлюб пари, що пережила стільки випробувань, став зворушливим підтвердженням того, що справжня любов може подолати всі негаразди.

Нагадаємо, вже понад 15 років Карітас України допомагає людям похилого віку. Фонд, головним завданням якого є допомога потребуючим, реалізовує проект, спрямований на допомогу людям, що потрапили у вкрай важкі життєві ситуації: залишилися самотніми, отримали значні фізичні ушкодження чи просто за станом здоров’я не можуть самостійно забезпечити собі гідну старість. Проект «Домашня опіка» – це перша соціальна ініціатива на території України, що працює з такими людьми. За роки роботи, завдяки старанням працівників проекту та жертводавцям, таку допомогу в різних містах України регулярно отримують декілька тисяч осіб.