Image

Тижнева діяльність Карітасу Маріуполь: від запобігання булінгу – до забезпечення населення твердим паливом

0 Comments

Робота з дітьми – пріоритетний напрямок діяльності Карітасу Маріуполь

В нас було дуже емоційне завершення тижня – ми разом з самоорганізованою групою старшого віку «Мистецтво як ресурс», яка збирається на базі нашої платформи останні півроку, завітали в гості до учнів 3 класу Маріупольської школи-інтернату №2 у якості волонтерів.

Учасники групи давно збирались з візитом до маленьких підопічних інтернату, бо цим дітям особливо не вистачає уваги та спілкування саме з людьми цієї вікової категорії. Таке спілкування задовольняє потреби обох вікових груп у емоційних контактах.

На дітей чекало багато теплих обійм, довгі розмови про омріяні подорожі, подарунки, смачні солодощі та фрукти, які волонтери зібрали з любов’ю на своїх присадибних ділянках, і дуже багато емоцій!

Ми вдячні нашим бенефіціарам у минулому, а тепер вже волонтерам Карітасу, які виявили бажання допомогти діткам вразливих категорій.

Волонтери з радістю і надалі будуть приходити в гості до інтернату, ідей для спільного дозвілля вже багато!

Захід проведено в рамках проекту  “Створення багатофункціональних соціальних центрів для нарощення потенціалу осіб і громад, які постраждали внаслідок конфлікту в Україні, у сфері подолання труднощів та самозахисту” за підтримки Карітасу Німеччини та BMZ.

Забезпечення постраждалого населення твердим паливом для обігріву приватних будинків

Почався старт дистрибуції та видачі твердого палива найбільш постраждалому населенню в буферній зоні, особливо в селах на смузі розмежування. Це довгоочікувана подія для багатьох з наших беніфіціарів, тому що  з холодами проблема нестачі палива для обігріву приходить до кожного будинку.

Відсутність  кам’яного вугілля або його космічна ціна ставить цю проблему на перше місце в  бюджеті кожної родини. Карітас протягом вже четвертого року допомагає  не меньше 600  приватним домогосподарствам у придбанні твердого палива. Зараз паливні брикети отримують  мешканці сіл Новоолексіївка та Лідине Волноваського району.

Проект “Забезпечення базових потреб в різних секторах, включно з грошовою допомогою, особливо вразливих людей, постраждалих від конфлікту в буферній зоні на сході України. 2019-2021” виконується за підтримки Карітасу Німеччини.

Зустріч з Генеральним Консулом Німеччини

4 жовтня в м.Дніпро пройшов урочистий прийом на честь обьеднання двох Німеччин під патронатом Генерального Консула д-р Штефан Кайль.

Представники різних гуманітарних організацій, в тому числі директор Карітасу Маріуполь о.Ростіслав взяли участь та мали можливість особисто привітати представників Федеративної Республіки Німеччини.

Обговорити шляхи співпраці та розвитку, які активно підтримуються німецькою стороною.

Новий, вже третій черговий випуск газети Карітасу Маріуполь для жителів буферної зони

4 жовтня пішов в друк четвертий випуск газети, найближчим часом він опиниться у населення, яке проживає на територіях поблизу лінії розмежування. У випуску знайшли місце найактуальніші питання, які хвилюють жителів постраждалих районів, а саме: про екологію, діяльність гуманітарних та суспільних організацій, інтерв’ю з  керівником військово-цивільної адміністрації Донецької області.

Проект реалізується за підтримки Генерального Консульства Федеративної Республіки Німеччини.

Домашня опіка в селах буферної зони

Триває  імплементація проекту  домашньої опіки в селах буферної зони. 150 людей похилого віку з хронічними захворюваннями та обмеженою мобільністю отримують послуги домашньої опіки від працівників Карітас Маріуполь.

Візит польських партнерів з донорської організації дозволяє своєчасно враховувати їх досвід та переймати нові методики для поліпшення пректної діяльності.

Дворічний проект фінансується в рамках програми допомоги Ministerstwa Spraw Zagranicznych Республіки Польща під спільною координацією FUNDACJA MOST SOLIDARNOŚCI Республіки Польща з Благодійним Фондом «Карітас Маріуполь».

Головними цілями мультифункціонального проекту є покращення якості життя людей з обмеженими можливостями пересування в селах, постраждалих від військового конфлікту шляхом надання їм послуг домашньої опіки.

Протидія та запобігання булінгу (цькуванню) в закладах освіти

2 жовтня, у світі відзначають Міжнародний день ненасильства. У рішенні Генеральної Асамблеї ООН, за яким було установлено цей день, було зазначено, що міжнародний день повинен бути ще одним приводом для того, щоб «пропагувати гасло ненасильства, в тому числі шляхом освітньої і суспільно-роз’яснювальної роботи»

Саме в цей день психологині проекту були запрошені до загальноосвітньої школи № 15 міста Маріуполь. Тема зустрічі – булінг в освітньому середовищі.

Образливі прізвиська, глузування, піддражнювання, стусани з боку одного або групи учнів щодо однокласника або однокласниці – є ознаками нездорових стосунків, які можуть привести до цькування – регулярного, повторюваного день у день знущання.

Насильство в школах є, нажаль, досить розповсюдженим в наш час. Дуже важливо, щоб учні, їх батьки та вчителі були проінформовані про це негативне явище: як його виявити, як з ним боротися та, головне, як його уникнути. Велика кількість запитань і активна участь дітлахів у розмові свідчить, що ця тема цікава для школярів.

Дякуємо за запрошення класному керівнику 5-Б класу. Сподіваємось, що поради психологів стануть на користь всім учасникам зустрічі.

Всесвітній день серця в інтернаті № 2 м.Маріуполя

Всесвітній день серця. Метою цього міжнародного дня є підвищення обізнаності населення про хвороби серця, необхідність максимального залучення уваги людей до свого здоров’я, формування розуміння того, що на виникнення і перебіг хвороби можна і потрібно активно впливати.

Фахівці Карітасу також долучились до відзначення Всесвітнього дня серця. Для вихованців школи інтернату № 2 Донецької обласної ради було проведено лекцію щодо здорового способу життя, користі фізичних вправ для збереження фізичного та психічного здоров’я.

Після лекції разом з учасниками заходу було проведене спільне функціональне тренування. Працівники благодійного фонду подбали про те, щоб зробити це свято веселим та цікавим.

Проект впроваджується за підтримки Благодійного Фонду  «RENOVABIS».

Categories: News | Новини

Залишити відповідь