Image

Триває черговий етап соціальної ініціативи «Піклування в кожен дім»

0 Comments

Черговий етап соціальної ініціативи «Піклування в кожен дім», в рамках якої компанія P&G спільно з Карітасом України допомагають людям, які опинились у складних життєвих ситуаціях розпочався у вересні. На цей раз у центрі уваги – літні підопічні домашньої опіки, які отримують набори для підтримання чистоти та порядку в домі.

Для Карітасу завжди важлива адресна допомога, адже людина, її проблеми та потреби завжди в центрі уваги, тому ми завжди розповідаємо історії тих, до кого приходять соціальні працівники з подарунками від небайдужих людей.

Нещодавно «вантаж чистоти» отримали у Дніпрі, ось тільки деякі з тих, хто вже отримали пакунки.

Пані Олена

77-річна пані Олена проживає сама. Трапилась біда – її єдиний син пропав 7 років тому і посьогодні не має статусу безвісті зниклого. А через відсутність цього документу жінка не може отримувати соціальні послуги від місцевого Територіального центру, адже за документами син досі проживає з нею.

Три роки тому по телебаченню вона побачила інформацію про Карітас та програми, які працюють у Дніпрі, тому вирішила звернутися за допомогою. Так вона стала підопічною «Домашньої опіки».

Здоров’я у жінки слабке, має серцево-судинні захворювання, тому часто лежить у лікарні, а більша частина пенсії виплат йде на медикаменти –  тому гуманітарна допомога в рамках акції «Піклування в кожен дім»  від компанії  Procter&Gamble дуже важлива для неї.    

Пані Валентина

Пані Валентині – 71, у 2014 році вона приїхала з Донецької області у Дніпро, до подруги дитинства. Сподівалася, що за пару тижнів в її рідних місцях скоро настане мир та спокій – але вже сім років не бачила рідної домівки…

Все життя жінка пропрацювала бухгалтером, вела активний спосіб життя, мріяла пожити для себе та відпочити на пенсії, війна не дала змоги втілити задумане. Одразу після переїзду стан її здоров’я різко погіршився, була необхідна стороння допомога. Спершу пані Валентина звернулась до гуманітарного проекту Карітасу, де і довідалась про «Домашню опіку». Ось вже майже 6 років вона отримує медико-соціальну допомогу. Соціальна працівниця, яка регулярно відвідує жінку – теж переселенка, тому вони легко розуміють одна одну, можуть порозмовляти, а психологічна підтримка дуже впливає  на емоційний стан.

Пані Валентина не перестає дякувати Карітасу за гуманітарну допомогу, адже у Дніпрі це єдиний фонд, який допомагає внутрішньо переміщеним особам.


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь