Image

«Свято милосердя кожної людини»: Івано-Франківський Карітас святкує 30-ліття

0 Comments

20 жовтня стартувало святкування 30-літнього ювілею діяльності Карітас Івано-Франківськ УГКЦ.

На пресконференції колектив Карітасу Івано-Франківськ на чолі з о. Володимиром Чорнієм розповів про здобутки благодійної організації за 30 років діяльності.

Директор Карітасу України Тетяна Ставнича каже, що організація існує ще з кінця 19 століття, зараз представлена у понад 160 країнах світу та втілює любов до ближнього.

«Перший Карітас утворився в Німеччині, а Карітас Івано-Франківськ — передовий в Україні, бо він був найпершим», – зазначила Ставнича.

Владика Володимир Війтишин відзначає — приємно, що це 30-ліття франківського Карітасу збігається з ювілеєм незалежності України:

«Пам’ятаю ті часи, пам’ятаю владик, з благословення яких розпочинався Карітас у Франківську. За роки організація показала себе з найкращої сторони. Люди знають, що таке Карітас, їхня праця поширюється. Благословляю вас на наступних 30 років на ще більш плідну роботу»

О. Володимир Чорній каже — сьогодні святкують свято милосердя кожної людини, яка здатна його чинити.

“Без допомоги людей, ми не зможемо нічого. Члени Карітасу — це всі, хто може чинити добро для інших людей. 30 років назад у цей день була приготована перша тарілка супу для бідних людей у Франківську. Якщо ми починали тоді з першої тарілки, то зараз надається різновекторна допомога. Ми відповідаємо на виклики часу. Карітас Івано-Франківськ не просто допомагає нужденним, наша організація дає можливість для саморозвитку та самореалізації кожного”, – каже Чорній.

30 років Карітас Івано-Франківськ надає соціальну, медичну, психологічну та інформаційну консультацію малозабезпеченим верствам населення, особам з інвалідністю, людям похилого віку та важкохворим.

“Ми надаємо особливу підтримку й найбільш уразливим – дітям та молоді з багатодітних та малозабезпечених сімей, постраждалим від булінгу та домашнього насилля, дітям та молоді з інвалідністю, з ВІЛ-інфекцією.

Також постійно допомагаємо родинам загиблих учасників АТО/ООС, ветеранам та вимушено переселеним особам. Працівники БО проводять активну роботу у сфері протидії торгівлі людьми, а також надають гуманітарну допомогу людям, що опинилися у надзвичайних ситуаціях (повінь, епідемія грипу, пандемія COVID-19)”, – додав Володимир Чорній.

Після пресконференції розпочалася Архієрейська подячна Літургія, яка дала старт циклу заходів, присвячених ювілею.

У програмі святкувань:

• 05.11.2021 року – свято співпраці та взаємопідтримки «Друзі Карітас Івано-Франківськ»;
• 03.12.2021 року – Крафтова майстерня для дітей та молоді з інвалідністю «Живу без обмежень»;
• 12.01.2022 року – Практикум особистісного зростання і духовної віднови «Зцілення любов’ю».


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь