Image

Стартував Глобальний тиждень дії

з 17 по 24 червня 2018 року організації Карітасу по всьому світу проводять Глобальний тиждень дії, що має на меті привернути увагу людей до теми міграції та сприяти інтеграції мігрантів до місцевих громад. 

Ця кампанія особливо актуальна для України – оскільки в нашій державі налічується близько 1,6 млн внутрішніх мігрантів (внутрішньо переміщених осіб), які все ще потребують допомоги задля соціальної згуртованості на нових територіях проживання, фінансової підтримки для становлення своєї трудової діяльності тощо.

Крім того, все більше українців наразі стають трудовими мігрантами. За даними експертів, наразі до 5 млн українців виїхали та працюють закордоном. Збільшення дефіциту робочої сили у сусідніх країнах – Польщі, Словаччині, Угорщині може тільки прискорити відтік працездатного населення з України.

В той же час, наша країна приймає біженців з Середнього Сходу – де відбуваються криваві збройні протистояння. Хоча в Україні кількість біженців з цього регіону, порівняно з країнами Європи, досить незначна, все ж таки дане питання також потребує уваги, адже кожна людина потребує допомоги та підтримки у пошуку нового місця для облаштування життя.

Для того, щоб краще зрозуміти витоки та основну мету Глобального тижня дії та інформаційної кампанії “Розділи подорож”, ми підготували коротку інформацію в форматі “Питання-відповідь”.

Що таке кампанія “Розділи подорож” та чого вона намагається досягти?

Наша інформаційна кампанія – це шанс зміцнити зв’язки нашої світової родини людства. Ми хочемо створити більше простору та можливостей для об’єднання мігрантів та місцевих громад. Роблячи це і просуваючи “культуру зустрічі”, про яку часто казав Папа Франциск, ми прагнемо боротися з упередженнями та побудувати більш інклюзивне суспільство. Папа Франциск підтримує цю кампанію, саме він дав їй старт 27 вересня 2017 року.

Що таке Глобальний тиждень дії кампанії “Розділи подорож”?

Глобальний тиждень дії – один з найважливіших етапів нашої дворічної спільної кампанії “Розділи подорож”. Організації Карітасу по всьому світу та місцеві громади сприятимуть різноманітним заходам, спрямованим на вивчення та проведення активностей довкола міграційного досвіду та розуміння того, як ми всі стаємо частиною подорожі один одного. Прочитайте наш посібник за посиланням (англійською мовою).

Коли це?

Тиждень дій триває з 17 по 24 червня. Це тиждень довкола Всесвітнього дня біженців, що відзначається щороку 20 червня.

Де це відбувається?

Організації Карітасу по всьому світу будуть розповсюджувати інформацію про заходи цього тижня. Наші організації працюють у громадах у більш ніж 160 країнах.

Більше інформації про кампанію “Розділи подорож” на її офіційному сайті.

Categories: Новини

Залишити відповідь