Image

Молодіжний інтерес до благодійництва

0 Comments


Католицька молодь Австрії у гостях в Карітасу України
18.02.2011
9 лютого у Львові відбулась зустріч керівництва Карітас-Львів УГКЦ з товариством «Католицька молодь вищих шкіл Австрії». Метою зустрічі, яку ініціювало Українсько-австрійське бюро кооперації в науці, освіті та культурі, було бажання молоді дізнатись



більше про історію і реалії діяльності католицької церкви на Україні, про роботу та особливості діяльності регіональних Карітасів, про відносини між Карітасом  і церквою, також про теперішню ситуацію у міжцерковних відносинах в Україні, політичну ситуацію в Україні і її вплив на функціонування благодійних організацій. 

25 молодих людей відвідало соціальний центр Карітасу-Львів УГКЦ на вул. Левицького у Львові.

Вони мали можливість переглянути відеопрезентацію роботи місцевого Карітасу, ознайомитись з роботою двох соціальних проектів по опіці за дітьми з кризових родин  дошкільного та підліткового віку.

Чимале зацікавлення викликала у австрійських гостей бесіда із директором Карітасу-Львів Ярославом Лемиком і виконавчим директором Степаном Вовком про досвід і механізми соціальної роботи із різними групами потребуючих в Україні, також з великим ентузізамом австрійські гості обговорювали питання історії виникнення і перспективи функціонування Карітасу в Європі.

Categories: Новини

Залишити відповідь