Image

Справжні помічники Святого Миколая: як здійснюють дитячі мрії волонтери Хмельниччини

Акція “Листи Святому Миколаю” відбувається вже 12 років поспіль. Небайдужі здійснюють бажання дітлахів, отримуючи листи, які пише малеча. Щороку кількість листів зростає, та зростає і кількість людей, які хочуть втілити мрії.

Цьогоріч заповітні подарунки отримали більше 1200 дітей, якими опікується Карітас Хмельницький. Це діти з інтернатів, сиротинців, багатодітних родин та сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах. 

Змінилися нині й бажання дітей. Тепер серед омріяних подарунків – пауербанки, ліхтарики на батарейках чи акумуляторах. Замовляють також набори для творчості, іграшки, одяг і навіть письмові столи. А ще просять багато солодощів.

Всі діти, котрі писали листи Миколаю, отримали подарунки. Так здійснилася мрія хлопчика з сім’ї, де виховують 15 дітей. Юнак мріяв про власний клавішний інструмент, на якому б він міг займатися вдома, і волонтерам вдалося знайти чоловіка, який віддав йому свого синтезатора.

«Коли приходить День Святого Миколая, ми завжди маємо надію щось отримати. Незалежно, чи нам 5 років, чи нам 50 років. Завжди ми очікуємо щось, що нас би потішило. Нехай це буде символічно, але ми завжди цього очікуємо, згадуючи дитинство, – говорить директор Карітас Хмельницький, отець Іван Данкевич. – І це насправді диво, що на прохання дитини, вона отримує дарунок від того, кого не знає, кого ніколи не бачила. Ці помічники Святого Миколая є всюди. Я не знаю, хто вони, але їх є дуже багато в різних організаціях, кабінетах. Вони дарують від щирого серця, перечитавши рядки у дитячому листі».

Стати добрим Миколаєм може будь-хто: отримавши дитячий лист, у якому написано, що хоче дитина, її прізвище та ім’я. Далі – справа за волонтером.

Здійснювати дитячі мрії допомагають благодійники: колективи дитячих садочків і шкіл, батьки та діти, підприємці, компанії, приватні особи.

19 грудня, дітлахам, які мешкають в Хмельницькому, подарунки урочисто передали в залі обласної філармонії. Близько двохсот маленьких хмельничан отримали бажані пакунки з рук Святого Миколая.

Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати наші благодійні проекти – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: Новини

Залишити відповідь