Image

Соціальний гардероб для ВПО у Полтаві: як працює послуга

Акцію “Соціальний гардероб” вкотре організувує Карітас Полтава. Внутрішньо переміщені особи можуть безплатно взяти необхідний їм одяг, розповіла Суспільне. Полтава керівниця проєкту Оксана Корольова-Буцко.

Катерина Єлізарова переїхала з Краматорська. Нині живе в селі Мале Ладижине. При переїзді брала лише найнеобхідніше, тепер шукає домашній одяг.

“Шукаю теплий одяг і взагалі, щоб в селі ходити дитині, мені, тому що в платтях в селі не походиш. Тому що в нас і господарство, яке потрібно доглядати”, ― каже переселенка з Краматорська Катерина Єлізарова.

За словами Оксани Корольової-Буцко, проєкт діє з березня 2022-го року. За цей час встигли роздати близько 200 тонн одягу та взуття.

Наші спеціалісти допомагають в розмірі зорієнтуватися чи по сезону, яку одежинку краще обрати дитині чи дорослому”, ― каже соціальна працівниця Анжеліка Киричко.

Організатори кажуть, що люди вже знають, що акція для внутрішньо переміщених осіб, для тих, хто підпадає під цю категорію. Тому, коли люди приходять, вони всі показують довідку внутрішньо переміщеної особи. Проте крім переселенців, одяг можуть обрати люди з інвалідністю, багатодітні родини, важкохворі, самотні люди від 60 років.


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримати нашу діяльність з допомоги потребуючим – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь