Image

Міжрегіональний чемпіонат

0 Comments


«Зелений футбол
заради здоров’я дітей»
22.11.2010
В неділю завершився міжрегіональний чемпіонат з міні-футболу «Зелений футбол заради здоров’я дітей». Організаторами вуличного футболу виступили благодійні організації, які опікуються дітьми вулиці, підлітками з уразливих сімей та з притулків.



«Зелений футбол заради здоров’я дітей» спрямований на вилучення дітей з вуличного середовища, їх ресоціалізацію, профілактику негативних соціальних явищ.
 
21 листопада на ігровому майданчику в Києві зустрілися команди: «Мрія» (Київ), «Притулок» (Київ), «Домовенок» (Одеса) та «Фортуна» (Донецьк). Оргкомітет турніру визначив найкращих гравців і нагородив учасників турніру кубками, медалями, грамотами та футбольними статуетками. Від магазину спортивних товарів «Демос» футбольні команди отримали м’ячі у подарунок. Перше місце здобула команда Карітасу-Київ – «Мрія». На згадку про ці змагання усі учасники зробили пам’ятне фото.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Суддею турніру був Геннадій Коваленко – арбітр національної категорії. Він зазначив, що радо підтримує ініціативу благодійних організацій залучати підлітків до спорту. Гравців прийшов підтримати Віталій Місюра – капітан збірної України з вуличного футболу, яка перемогла на чемпіонаті світу в Мілані у 2009 році. «Вуличний футбол сьогодні дуже поширений. Діти люблять грати у футбол і, навіть, якщо вони із кризових сімей, то все ж таки мають шанс досягти успіху і стати професійними футболістами,» – розповів В. Місюра.
 
За традицією, крім футбольного змагання, всі діти взяли участь в «зеленій акції». Напередодні турніру – 20 листопада – гравці команд очистили від сміття територію паркової зони озера Радунка.
 
Озеро Радунка(Радужне) згадується ще в Іпатіївському літописі ХІІІ ст. Озеро та його узбережжя є домом для багатьох видів тварин і птахів. Парк поруч з озером – традиційне місце відпочинку для киян з прилеглих мікрорайонів.
 
 
Національний координатор проекту «Зелений футбол заради здоров’я дітей», Олег Ваннік каже: «Ініціатива такого турніру вийшла від самих дітей. До того ми вже їздили на світові футбольні турніри для дорослих, що потрапили в кризові ситуації і навіть отримували найвищі нагороди. Діти сказали: ми також можемо! Організовуючи цей юнацький турнір, ми звернулися до Карітасу-Київ, бо Карітас – перша організація, яка почала використовувати футбол для праці із дітьми вулиці».
Співпраця недержавних організацій з різних міст України дає можливість підліткам кризових категорій займатись спортом. Ольга Байдарова, координатор проекту «Мобільна робота з молоддю в Україні» Карітасу-Київ зазначила, що ці змагання діти із Києва чекали дуже довго. «Ми тренуємось із ними постійно. Вони сьогодні такі щасливі. Щоб і в майбутньому надавати допомогу дітям, благодійні організації потребують підтримки держави і соціально відповідального бізнесу», – зазначила О. Байдарова.
 
«Зелений футбол заради здоров’я дітей» має на меті привернути увагу підлітків до здорового та активного способу життя.
«Зелений футбол заради здоров’я дітей» – спільний проект Карітасу-Київ, Одеського благодійного фонду «Шлях до дому» і Благодійного фонду «Наш дім – Україна» (Донецьк) у співпраці з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) та за підтримки Фундації Кока-Кола.
«Зелений футбол заради здоров’я дітей» – альтернатива нездоровому та ризиковому способу життя. 
 
* Інтерв’ю з  Ольгою Байдаровою:  «Нам треба допомагати дитині комплексно»
 
 
* 22.02.2010 – Дружба завжди перемогає. Спорт об’єднує молодь!

Categories: Новини

Залишити відповідь