Прихисток для внутрішньо переміщених осіб відкрили у селищі Заводському

Проєкт «Прихисток для найбільш уразливих осіб похилого віку», вдалося реалізувати за підтримки Caritas Ukraine, Caritas Austria та фінансування Austrian Development Agency та Neighbors in Need менш як за пів року.

Як розповіла менеджерка проєкту Наталія Гусак, тимчасовий прихисток розрахований на 30 осіб, наразі тут уже проживає 11 осіб. Всього є вісім кімнат, всі зручності – душові, туалети. У кожній кімнаті є кондиціонер. Придбано нову побутову техніку, меблі. Мешканців забезпечують триразовим мобільним харчуванням.

Фото Любомира Габруського

Тут можуть поселятися внутрішньо переміщені особи вікової категорії 60+. Угода укладається на три місяці з можливістю пролонгації до півроку. За цей час людям допомагають у пошуку іншого житла, соціалізуватися тощо.

Таких прихистків від у Карітасу України всього уже шість: у Бориславі, Тернополі, Одесі й Івано-Франківську. До слова, представник міської влади Віктор Гурин повідав, що за одним із спільних проєктів з європейськими партнерами під житло для внутрішньо-переміщених осіб планується облаштувати також і другий поверх даного приміщення, розраховане на двісті осіб. Тож у Заводському невдовзі з’явиться свого роду центр для проживання ВПО, що залишилися без даху над головою.

28 липня Єпарх Бучацький о. Димитрій Григорак за присутності представників місцевої влади та мешканців прихистку окропив священною водою тимчасове житло для внутрішньо-переміщених осіб, яке облаштували на першому поверсі одного з відділень колишньої міської лікарні.

Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проєкт – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/