Image

Програмне забезпечення для інженерних розрахунків отримав Карітас України у 2023 році

Провідні виробники спеціалізованого програмного забезпечення надали свій продукт в гуманітарних цілях для використання інженерами Карітасу України під час планування і здійснення ремонтних робіт  пошкодженого обстрілами житла та будівельних робіт пов’язаних з облаштуванням прихистків для ВПО.

Зокрема, партнери з Graphisoft надали доступ до програми ArchiCAD, ПП «Український експертний будівельний центр» – до програми АВК, SOFTPROM – до програми Sketchup, «Будстандарт»  – до систематизованої бази будівельних норм.

Програмне забезпечення дає можливість інженерам Карітасу України надавати якісні послуги з відновлення пошкодженого житла, розрахувати витрати на будівництво, надавати консультації регіональним партнерам, що суттєво пришвидшує забезпечення бенефіціарів гідними  та безпечними  умовами проживання. 

Протягом 2022-2023 років Карітас України реалізує  програму допомоги та цілий комплекс заходів з подолання наслідків російської агресії у житловій сфері. Мешканці регіонів наближених до зони активних бойових дій, житло яких було зруйновано внаслідок російської агресії, та внутрішньо переміщені особи,  можуть отримати допомогу у різних модальностях, яка найбільше відповідає їхнім потребам та ситуації в територіальних громадах різних регіонів України.

Ключовим видом допомоги є проведення малих і середніх ремонтів пошкодженого обстрілами житла. В 2023 цьому році кількість відновлених домогосподарств вже наблизилася до 9 000.  Громадяни мають можливість не лише скористатися ремонтними роботами від підрядників Карітасу, а й самостійно зробити необхідні роботи за кошти надані Карітасом України та донорами. Такий підхід до здійснення ремонтів  сприяє оперативному реагуванню на потреби громадян і достатньо швидкому відновленні гідних умови для проживання постраждалих родини.

Також впродовж 2023 року було реконструйовано, відремонтовано та обладнано  25 колективних центрів для ВПО і відповідно покращено умови проживання в них.

Карітас України комплексно реагує на потреби громадян та громад в житловій сфері, які є наслідками російського вторгнення. Вже зараз пропонуємо стратегічні рішення для житлової сфери, такі як підтримка програм соціального житла органів місцевого самоврядування, відновлення зруйнованої соціальної інфраструктури та  створення нової інфраструктури в містах з великою кількістю ВПО, розвиток цивілізованих практик оренди житла. 

Карітас щиро дякує кожному нашому партнеру та благодійнику за надану допомогу та сподівається на подальшу співпрацю задля збільшення  обсягів допомоги постраждалим від війни жителям України.


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримати нашу діяльність з допомоги потребуючим – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь