Image

Проект «ДоБаДі» у квітні: 300 продуктових наборів адресно доставлені людям поважного віку

0 Comments

Пакунки з продуктовими наборами для осіб «золотого віку», які розповсюджує Карітас України у рамках спільного з БФ «Життєлюб» та компанією «Нова Пошта» проєкту допомоги старшим людям «ДоБаДі», вже у тих, хто так потребує допомоги і підтримки!

У квітні 300 щасливих Ба та Ді з 6 міст – Дрогобича, Волновахи, Кам’янського, Полтави, Хмельницького та Нововолинська – отримали набори. Але організатори планують не зупинятись і щомісяця розширювати масштаб допомоги, додаючи на карту все більше міст, де мешкають наші життєлюби.

В першу чергу допомога надається самотнім людям, важкохворим, переселенцям – адже серед локацій, куди цього місяця надійшли пакунки зі смаколиками, і прифронтова Волноваха, і Кам’янське, де місцевий Карітас опікується людьми, які проживають у модульному містечку для внутрішньо переміщених осіб. Ми намагаємось гнучко підходити до допомоги, адже індивідуальний підхід до людей, які потребують допомоги – базове бачення Карітасом програм підтримки.

«Оскільки багато людей звертається за допомогою, рішення про надання продуктового набору приймається на основі оцінки потреб, кожна ситуація розглядається індивідуально, – говорить Марія Пагулич з Карітасу Кам’янське. – Окремою вразливою категорією є безробітні особи передпенсійного віку (55-58 років), які пенсію за віком ще не отримують, тому перебувають у скрутному становищі. Надання продуктових наборів для наших бенефіціарів є значною підтримкою в складній ситуації поширення пандемії COVID-19, це вагомий внесок у збереження здоров’я осіб «золотого віку». Наші БаДі дуже вдячні за допомогу».

Ось тільки деякі історії та відгуки від наших Ба та Ді.

Пан Володимир – переселенець, з 2015 року проживає у Кам’янському: «Оскільки дружина має слабке здоров’я, доводиться витрачати значну частину пенсії на ліки. Тому для нашої сім’ї великою допомогою є продуктові набори від Карітасу та Життєлюба. Ми дуже вдячні за таку підтримку, особливо напередодні Великодніх свят».  

Пані Лариса з Волновахи – самотня інвалід 1 групи, практично не виходить з будинку. Через маленьку пенсію доводиться економити не всьому, навіть на опаленні, цієї прохолодної весни температура у помешканні рідко досягає лише позначки +10. Тому продуктовий набір став справжнім подарунком-несподіванкою – жінка щиро дякує небайдужим людям, які не забувають, що поруч є ті, кому так потрібна допомога.

Проєкт триває і долучитись до нього можуть всі бажаючі представники бізнес-структур – для участі підприємству достатньо обрати один або декілька населених пунктів і впродовж принаймні трьох місяців постачати йому продуктові набори. Вартість одного – 280 гривень, і його вистачає на місяць.

Вартість партії наборів із 50 штук на місто – 14 000 грн.

Пишіть на пошту happyoldcomua@gmail.com


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь