Image

Презентація юридичних проєктів Карітасу Маріуполь

0 Comments

Вже два роки Парафіяльний Благодійний Фонд «Карітас Маріуполь» серед великої кількості гуманітарних проектів надає безоплатну правову допомогу органам місцевого самоврядування та мешканцям прилеглих до лінії розмежування населених пунктів на сході нашої держави. Надання юридичних послуг відбувається у рамках реалізації двох проєктів, які стали можливими завдяки підтримці міжнародних партнерів  – Данської ради у cправах біженців – DRC та Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки урядів Данії, Швейцарії та Швеції.

Проект «Програма правової допомоги та економічного розвитку Східної України», започаткований минулого року та спрямований на допомогу органам місцевого самоврядування Мангушського, Мар’їнського та Волновахського районів Донецької області та їхнім мешканцям,  довів свою ефективність у вирішенні багатьох побутових, фінансових та соціальних проблем. А завдяки цьогорічному проєкту  «Впровадження нових моделей надання безоплатної правової допомоги через місцеві органи влади» Карітас Маріуполь посилив свої позиції, вперше вийшов за кордони Донецької області, створивши пункти юридичної допомоги у трьох населених пунктах Луганської області та розширив свої повноваження. Нині юридична допомога спрямована не тільки на безоплатну допомогу мешканцям, а й на юридичну допомогу новоствореним ОТГ.

Сьогодні 17 фахівців Карітасу Маріуполь працюють у 16 ОТГ на території двох областей. Всі юристи – місцеві мешканці, вони добре розуміються на специфіці свого населеного пункту та регіону в цілому. Задля ефективності реалізації проектних завдань та впливу на процеси утворення громадських бюджетів, впровадження адміністративних послуг та інших політик команда фахівців-юрисконсультів тримає руку на пульсі законодавчих змін та вдосконалює свої знання щодо реформи децентралізації. За весь час дії юридичних проєктів безкоштовну правову допомогу надано 6140 бенефіціарам, укладено меморандуми про співробітництво з районними адміністраціями та ВЦА, які очолюють громади поблизу лінії розмежування, Національною поліцією Донецької області та багатьма державними установами, такими, як Пенсійний Фонд, Держкомпраця та інші.

У Карітасі Маріуполь створили потужну мережу юристів на території двох областей, які вирішують будь-яке питання для громад майже у всіх галузях юридичного права. Виключення складають лише кримінальна, податкова галузі юриспруденції та представництво у судах. Наші юристи спільно втілюють інноваційні проекти, як своїми силами, так і за допомогою партнерів з інших регіонів України. Фахівці Карітасу вже зараз стали невід’ємною частиною територіальних громад у частині допомоги місцевому населенню. Вони – каталізатори інноваційних змін, провідники децентралізації та реформ, які своєю працею змінюють існуючу систему в бік ефективності і відповідності запитам громади.

Серед найближчих планів юридичної служби Карітасу Маріуполь створення спільної гарячої ліні між фахівцями проекту, громадами і державними установами та підготовка методичного посібника з головних питань нормативно-правової бази, які сьогодні потребують громади, що вплине на покращення якості адміністративних послуг як на регіональному, так і на державному рівні.

Контактні дані посадових осіб юридичних проектів БФ «Карітас Маріуполь»

Магдаліц Олександркоординатор юридичних проєктів Карітас Маріуполь099-353-18-49
Слободянюк Валерійcпеціаліст-юрисконсульт Кальчінська теріторіальна громада066-162-94-12
Лебідь Ларисаcпеціаліст-юрисконсульт Мірненська територіальна громада066-308-78-58
Гнитько Алласпеціаліст-юрисконсульт Вугледарська територіальна громада066-555-97-99
Дернова Ганнаспеціаліст-юрисконсульт Сартанська територіальна громада066-771-74-56
Федорченко Андрійспеціаліст-юрисконсульт Ліманська територіальна громада050-625-41-11
Орденко Максимспеціаліст-юрисконсульт Біловодська територіальна громада066-666-91-98
Білянська Софіяспеціаліст-юрисконсульт Білокуракінська територіальна громада097-370-40-61
Коновалов Романспеціаліст-юрисконсульт Красноріченська територіальна громада097-584-11-55
Яроцький Олександрспеціаліст-юрисконсульт Нікольська територіальна громада096-362-13-37
Крайній Олександрспеціаліст-юрисконсульт Покровська територіальна громада066-844-44-30
Пефтібай Олександрcпеціаліст-юрисконсульт Волноваського району050-608-14-05
Федорова Оксанаcпеціаліст-юрисконсульт Мар`їнського району095-251-98-77
Брагунцова Світланаcпеціаліст-юрисконсульт Мангушського району098-902-25-68
Нецвітайло Вікторіякоординатор юридичних проектів Луганської області095-351-85-23
Горька Тетянаспеціаліст-юрисконсульт Ніжньотеплівська територіальна громада050-869-19-88
Попова Іринаспеціаліст-юрисконсульт Станично-Луганська територіальна громада066-536-10-46
Чубар Ігорспеціаліст-юрисконсульт Щастинська територіальна громада099-621-08-55

Знайти корисну інформацію можна на офіційному сайті організації у розділі «Правова допомога».


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь