Image

Переїзд до Німеччини для людей з особливими потребами 

Ви прийняли рішення переїжджати до Німеччини і  потребуєте додаткової медичної та соціальної допомоги, маєте групу інвалідності? Чи в Вашому оточенні є близька людина, для якої це актуально? 

Потурбуйтесь заздалегідь, щоб медична документація була перекладена німецькою мовою.  Це можуть бути витяги з історії хвороби, висновки  медичної комісії тощо. Переклад медичної документації значно полегшить процес комунікації з німецькими установами та проходження підтверджуючих процедур в Німеччині. 

Якщо Вам необхідно приймати терапію, ліки – потурбуйтесь про резерв необхідних препаратів. 

Приїхавши до Німеччини і отримавши  реєстрацію, розпочинайте  пошуки сімейного лікаря та профільних  спеціалістів, які зможуть вести Вас і допомагати в процесі лікування,  Ви зможете також пройти додаткові обстеження для підтвердження  діагнозу. 

Важливо  – інвалідність, визнана в Україні, не має юридичної сили в Німеччині. 

В Німеччині інвалідність визначається градами від 20 до 100.  Тяжка форма інвалідності  починається від 50 град.

Для наступних кроків у визнанні групи інвалідності Вам необхідно заповнити спеціальний бланк «Antrag auf Feststellung der Schwerbehinderung” та вказати в ньому всі наявні захворювання, так як в Німеччині захворювання «підсумовуються», додати всі необхідні документи, які вказані в заяві та відправити заяву у відповідну установу «Versorgungsamt» Вашої федеральної землі рекомендованим листом і зберегти підтвердження, щоб уникнути непорозумінь. 

Процеси не є швидкими, але дадуть змогу Вам бути захищеними, мати доступ до соціальних послуг, своєчасно отримувати медичну допомогу і необхідний супровід.

Для людей з інвалідністю в Німеччині передбачені різноманітні пільги в залежності від ступеня інвалідності та позначок, внесених в посвідчення (aG, B, BL, G, GL, H, RF, TBL)

Короткий перелік пільг:

договори банківського кредитування для отримання житла, паркувальні  місця для інвалідів, звільнення від сплати зборів в державних органах влади, податок на транспортні засоби, зниження податків, телефонний соціальний тариф, безкоштовний проїзд в громадському транспорті, житлова допомога тощо. 

Додаткова корисна інформація:

https://www.berlin.de/ukraine/uk/pributtja/informazija-dlja-bishenziw-is-inwalidnistju-1194665.uk.php

Інформація для людей з обмеженими можливостями – за посиланням

Якщо Вам потрібна попередня консультація та детальна інформація, звертайтесь до української команди консультантів проекту «Обізнаний та готовий до Німеччини» за телефонами:

+38 067 23 34 829 (Viber, Telegram)

+38 067 34 62 290

+38 067 95 12 439 (Viber, WhatsApp)

+49 175 48 87 552 (Viber, WhatsApp)

+38 095 29 57 730

Ви маєте змогу зареєструватись на консультацію за посиланням:

https://docs.google.com/forms/u/0/d/e/1FAIpQLSeznY1G5eudqOIShkYtaNyW1sjhhocYHJqHJwZEcpm2FW6C5w/viewform?usp=send_form&pli=1

або ж 

https://legal-migration.de/uk

Всі консультації надаються БЕЗКОШТОВНО!

Важливо: Проєкт не є рекрутерським та не сприяє пошуку роботи за кордоном.

Проєкт «Обізнаний та готовий до Німеччини» реалізовується за підтримки Дияконії Баден-Вюртемберга


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримати нашу діяльність з допомоги потребуючим – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини