Image

Печуть хліб, аби відволіктися. Переселенці з Донеччини працюють у благодійній пекарні в Ужгороді

Жінки працюють в пекарні-кав’ярні при хабі Карітасу Мукачівської греко-католицької єпархії. В Укжгород вони переїхали з початку повномасштабного вторгнення.

Технологиня Світлана Горохова розповіла, приїхала в Ужгород у квітні 2022 року. Спочатку з сином волонтерила в “Карітасі”. Вони ж і запропонували роботу в пекарні. “Їхали ми на Закарпаття, тому що в мене брат служить у 128-й бригаді. Ми не бачилися два роки. Так як його поранили у Запоріжжі, я знала, що буде реабілітація, хотілося бути з ним поруч. Нам дали роботу та житло. Я забрала дівчат. Усі, хто тут працюють, усі переселенці. Нас шестеро. Є бармени, кондитер, пекарь і я. Нам тяжко, тому що ще треба знайти ту продукцію, яку їдять на Закарпатті. Ми стараємося і хочемо, щоб до нас приходили за хлібчиком, за булочками, за кіфликами”, — розповідає Світлана Суспільне.Ужгород.

Фото Суспільне.Ужгород

Згодом Світлана запросила на роботу інших жінок. Рахіль Погодіна розповідає, що спочатку приїхала в Ужгород сама, без родичів: обжилась, почала працювати в пекарні. Потім перевезла родину. “Я взагалі з Грузії, і моя сім’я з Грузії. Переїхала я в Україну у 6 років, тому що там почалася війна. В Україні почалася війна, тепер ми тут”, — розповідає Рахіль.

Пекарня працює пів року. Усі вироби можна купити у магазині-кав’ярні при пекарні хабу Карітасу.


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь