Image

Парафіяльний осередок Карітасу для дітей відкрили у Тернополі

На парафії Святого Василія Великого у Тернополі урочисто відкрили парафіяльний осередок Карітасу. В церкві діятиме новий дитячо-молодіжний центр.

Тут безкоштовно займатимуться англійською зі школярами, організовуватимуть велопробіги та інші розваги. За словами настоятеля парафії Василя Савківа, вже працюють два класи, кожен з яких на 24 дитини. “Тут є велосипеди, є все для того, щоб діти могли цікаво і актуально провести свій час. Ми облаштували два навчальні класи, в нас є два приміщення для священника, для психолога, де діти зможуть отримати допомогу, яка їм буде необхідна”, — розповів Суспільне. Тернопіль настоятель парафії Василь Савків.

У дитячо-молодіжному центрі складена програма занять. На дітей тут чекають: спільні перегляди фільмів, вело мандрівки, екскурсії, заняття з англійської мови, майстер-класи, розваги та ігри. 

Ремонт робили коштами тернопільського осередку Карітасу та парафії.

Головна тема психологічної підтримки дітей та дорослих у центрі — війна. Психологи будуть проводти групові заняття, психологічні тренінги, зустрічі з психологом на актуальні теми для дітей, які вони будуть озвучувати. Впевнені, що варто проводити групові зустрічі і для батьків, можливо, тренінги з виховання дітей.


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримати нашу діяльність з допомоги потребуючим – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь