Image

Опалювальні брикети для домогосподарств в буферній зоні – вчасна та важлива допомога

0 Comments

9 листопада 2021 року Карітас Донецьк у м. Дніпро розпочав видачу паливних брикетів найбільш нужденним мешканцям с. Кримське Сєвєродонецького району, яке розташоване безпосередньо на лінії ведення бойових дій в Луганській області.


Напередодні цей населений пункт був обстріляний з боку непідконтрольної території, внаслідок чого значних руйнувань та пошкоджень зазнали лінії електроопори та газопровід. З настанням холодів мешканці залишилися не лише без електрики та водопостачання, але й без можливості обігріти свої оселі. Тому допомога у вигляді опалювальних брикетів для домогосподарств стала вчасною та важливою.


Оскільки даний населений пункт знаходиться впритул до лінії розмежування та доступ до нього обмежений, доставка найнеобхідніших матеріалів є дуже ускладненою. Карітас впродовж багатьох років забезпечує мешканців с. Кримське опалювальними брикетами на зимовий період, що значно полегшує життя людей, які не в змозі закупити дороговартісні опалювальні матеріали та шукати спосіб доставки до своїх будинків.


Допомога надається в рамках проекту «Багатосекторальна гуманітарна допомога у грошовій, натуральній формі, послуг і ваучерів для покриття базових потреб, продовольчої безпеки, фізичного  психічного здоров’я та підготовки до зимування постраждалих від конфлікту осіб на сході України», 2021-2023 рр.


У період розповсюдження COVID 19, працівники мобільних бригад дотримуються підвищених заходів захисту та особистої безпеки, щоб уникнути можливого інфікування та не наражати на небезпеку бенефіціарів, тому працюють за новими протоколами.


Проект здійснюється при підтримці Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина (GMFA).



Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь