Онлайн-Конференція «Релігія після тоталітаризму»

Запрошуємо долучитися до онлайн-конференції з актуальної та непростої теми “Релігія після тоталітаризму: як тоталітаризм був (не)подоланий в релігійних спільнотах”.

В колі експертів плануємо обговорити політику тоталітарного режиму щодо релігійних спільнот, його вплив на внутрішнє і зовнішнє життя релігійних спільнот, а також їхню трансформацію після падіння СРСР, а саме:

1. Як будувалося внутрішнє життя релігійних спільнот під впливом тоталітарного режиму і тоталітарних ідеологій?

2. Як тоталітарний режим змінював ідейні і практичні акценти теорії і практики релігійних спільнот (між репресіями, інкорпорацією та легітимацією)?

3. Як релігійні спільноти будували свою політику щодо тоталітарного режиму: від партизанського протистояння до відвертої співпраці?

4. Як різні релігійні спільноти після падіння СРСР долали спадок тоталітарного режиму?

5. Чи наявні у житті сучасних релігійних спільнот наслідки перебування в умовах тоталітарного режиму і яким є його спадок?

Спікери:
о.Олександр Чумаков,
о.Георгій Коваленко,
Віктор Єленський,
Тарас Дятлик,
Олександр Філоненко
Модератор: Костянтин Сігов
Участь безкоштовна за умов попередньої реєстрації: https://cutt.ly/ChEktGQ

Захід організовано у співпраці з Науково-видавничим об’єднанням «Дух і літера», РМВ ІФ та дослідницького проекту молодих вчених НАН України «Доктрина “Русский мир” як інформаційна та культурна стратегія» та БФ “Карітас-Київ” в межах проекту «Долаючи розломи в громадах, що постраждали від конфлікту: від зцілення до співпраці».

Телефон для довідок: 0671631128

Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/