Image

Олена Зеленська та Агата Корнхаузер-Дуда подякували Карітасу Польщі за допомогу під час війни

Перші Леді України та Польщі відвідали Центр допомоги мігрантам та біженцям у Варшаві Карітасу Польщі. Вони зустрілися з бенефіціарами Центру та дізналися про потреби. Від початку війни Карітас надав матеріальну та фінансову допомогу нужденним з України на суму понад 600 мільйонів злотих.

Під час візиту Перша Леді Польщі та Перша Леді України зустрілися з українськими дітьми в ігровій кімнаті, а також з людьми похилого віку та іншими бенефіціарами Центру, які відвідували курс польської мови.


“Ми приділяємо велику увагу будівництву притулків. Наразі половина дітей в Україні змушені навчатися дистанційно, тому що їхні школи не обладнані укриттями. Друге важливе завдання – психологічна допомога. Якщо людина отримає її одразу після шоку, є шанс уникнути посттравматичного стресового розладу”, – сказала Олена Зеленська. “Дякую вам за вашу участь і відданість справі”.

“Хочу щиро подякувати Карітасу за вашу роботу. У співпраці з вами Канцелярія Президента організувала багато гуманітарних перевезень в Україну“, – сказала Агата Корнхаузер-Дуда. “Карітас має величезний досвід у наданні довгострокової допомоги”.

“З початку війни ми вже допомогли 2 мільйонам громадян України. Наразі ми опікуємося 180 000 людей, – сказав отець Марцін Іжицький, директор Карітасу Польщі. “Ми постійно надаємо допомогу Україні через наші логістичні центри. Ми вже відправили понад 2 000 вантажівок з гуманітарною допомогою, продуктами харчування та електрогенераторами. Ми оцінюємо вартість матеріальної та фінансової допомоги, наданої Карітасом Польщі та польськими єпархіальними Карітасами, у 600 мільйонів злотих”.


Після початку війни в штаб-квартирі Карітасу працювали представники всієї мережі Карітасу Європи і Caritas Internationalis, координуючи потік допомоги з усього світу. В даний час єпархіальні Карітаси по всій Польщі керують 32 Центрами допомоги мігрантам і біженцям.Люди у потребі отримують безкоштовну матеріальну та соціальну допомогу, психологічну підтримку та професійні консультації. Центри є посередниками у контактах з органами влади, оренді житла, підготовці листів і заяв, перекладах з польської мови. Діти та дорослі беруть участь в інтеграційних заняттях, мовних курсах, культурно-розважальних заходах.


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проєкт – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь