Image

“Миколаєм можеш стати ти”: Карітас Тернопіль розпочав акцію до Дня Святого Миколая – Суспільне. Тернопіль

Долучитися до акції можуть усі. Для цього потрібно принести іграшки, канцелярію, солодощі або фрукти в приміщення фонду.

Катерина Юрасова разом із сім’єю живе в Тернополі більше року. Сюди через повномасштабну війну переїхали зі Скадовська Херсонської області. У жінки троє дітей, наймолодший із них – Артем, йому майже два роки.

“О 5 ранку ми прокинулися, ми одразу навіть не повірили, що почалася війна, вийшли на подвір’я і відчули, що десь щось стріляло і гепало дуже сильно, бо поряд і Олешки, все поряд біля нас. Ракети літали, безпілотники літали так низько, що листя падало. Взагалі тиждень ми спали одягнені і біля ліжка стояли речі, документи”, — розповідає Катерина Юрасова Суспільне. Тернопіль.

Через два тижні вирішили виїхати з Херсонщини. Волонтерський центр допоміг знайти автобус. “В них у волонтерському центрі був такий звичай на кожен волонтерський рейс брати дитину. Тобто, вони вважали їх янголами-охоронцями. І коли ми вже сіли у волонтерський автобус, коли ми вже поїхали, водій сказав: “Ви наш янгол-охоронець, провідник і все”. Отак ми сіли і всі сказали: “Веди нас”. Так ми виїжджали. Десь плакали, десь сміялися. Більше було сліз, радощів не було. Бо виїжджати з дому в інше місто не хотілося. Було страшно, бо розуміли, що можемо стояти багато часу на пропускній”

Старша донька Катерини виїхала за кордон, а жінка з двома синами переїхала до Тернополя. Перші три місяці жили в Карітасі. Тут Артемчик робив свої перші кроки і знайшов хрещених батьків. Згодом працівники благодійного фонду підшукали для сім’ї будинок.

“Через Карітас нам знайшли будинок. Платимо лише за комунальні. Я взагалі не вірила, що є такі люди. Власниця будинку дуже чуйна людина, вона одразу ввійшла в наше становище. Каже: “Якщо є будинок і я там не живу, чому маю не пустити лдей, які дійсно потребують житла? Дізнавшись, що я з дітьми і побачивши нас на фото жінка сказала: “Все, ви мої, рідні”. І ми до цього часу спілкуємося як рідні люди”.

Катерина з сином

Сім’я Катерини – одна з учасників акції “Миколаєм можеш стати ти”, яку організовує Карітас. Для них у фонді збирають подарунковий набір, розповідає координаторка дитячих проєктів Карітасу Аліна Муц.

“Учасниками акції є учасники наших благодійних проєктів “Діти”, який підтримує Карітас Словаччини, проєкту “Соціально-педагогічна робота з дітьми та молоддю” та прокєту “Простір дружній до дитини”. Ну і також святий Миколай у цьому році не омине наших стареньких, які є учасниками проєктів “Домашня опіка” та “Про милосердя”. Загалом акція буде охоплювати понад 500 людей”.

Приносити подарунки можна в приміщення Карітасу або ж перерахувати гроші на рахунок фонду. Акцію до Дня святого Миколая у Карітасі проводять 29 років поспіль.


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримати нашу діяльність з допомоги потребуючим – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь